Dé december checklist om de feestdagen rustig te beginnen

December staat voor de deur en dat betekent cadeaus inkopen, kerstkaarten versturen, kerstdiner voorbereiden en nog veel meer. Ervaar je stress? Niet nodig dankzij deze fijne december checklist én inspiratie. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en ga jij de feestdagen helemaal zen in.

Dag stress

De feestdagen staat voor de deur, maar heb je alle verlanglijstjes wel verzameld? Handig om ze te bundelen en van tevoren te bepalen wat je voor iedereen gaat kopen. Haal alles liever gisteren dan vandaag in huis en voorkom last-minute inkopen. Carte blanche gekregen? Je vindt in onze shop de leukste cadeaus voor ieder budget.

De december checklist:

✔ Het klinkt logisch, maar heb je genoeg inpakmateriaal in huis? Denk aan inpakpapier, plakband, lintjes en een schaar.

✔ What’s next? De kerstboom. Ga je voor een echt exemplaar met geurende takken? Wacht dan niet te lang, want de mooiste bomen zijn het snelst weg. Liever geen vloer bezaaid met naalden? Er zijn zat creatieve alternatieven voor de kerstboom te bedenken.

✔ Hoe breng het huis dit jaar in kerstsfeer? Doe de test en ontdek welk kersttype jij bent. Klaar? Dan kan de kerstdecoratie van zolder worden gehaald en kan het optuigen beginnen!

✔ Wie verras jij dit jaar met een kerstkaart? Maak van tevoren een lijst en verstuur de kerstkaarten, enveloppen en postzegels optijd.

✔ Hoe leuk kerstshoppen in fysieke winkels ook is, online bestel je een heleboel en dat kost vaak minder tijd. Hartstikke handig én je kunt alles ook nog eens heerlijk thuis laten bezorgen. Plaats de bestelling op tijd, anders ligt er geen cadeau onder de kerstboom.

gouden kerstboom
Kartonnen adventskalender € 27,99, goudkleurige kaars met glitter, per 2 € 6,99, goudkleurige papieren ster, 70×19 cm (Øxd) € 9,99, goudkleurige metalen slinger met sterren, 210 cm (l) € 3,49 (ook verkrijgbaar in zilver). In de boom: diverse papieren ornamenten in de kleuren goud, wit, zilver en zwart, per stuk vanaf € 2,49, zilverkleurige lichtslinger warm wit met 30 ledlampjes op batterijen inclusief display en timer, 300 cm (l) € 3,99.

✔ Cadeaus allemaal binnen? Inpakken maar! Dat kan met een standaard rol inpakpapier, maar een creatief ingepakt cadeau is een stuk leuker om te geven én krijgen. Pak de cadeaus in met zelfgemaakt inpakpapier of versier ze eens met groen.

✔ Plan het thuisdiner. Zoek van tevoren lekkere recepten, maak een boodschappenlijstje en haal op tijd de boodschappen in huis.

✔ Niet vies van een wijntje tijdens de feestdagen? Laat je online adviseren voor de lekkerste wijnen passend bij jouw kerstmenu. Haal ook alvast de champagne in huis om knallend het nieuwe jaar in te luiden.

✔ Het kerstdiner is natuurlijk niet compleet zonder een feestelijk gedekte tafel. Kleed de tafel aan met een stijlvol tafelkleed, fonkelende kaarsen en haal je mooiste servies uit de kast. Aan welke kersttafel wij het liefst aanschuiven? Aan deze basic tafel of een tafel met een gouden randje.

✔ Last but not least: geniet tijdens de feestdagen van je dierbaren en het lekkere eten. Daar kan geen decemberstress tegenop. Fijne feestdagen!

nog meer: Wooninspiratie