De ultieme bohemian sfeer in 5 stappen

Heb jij een expressieve, gedurfde stijl? Zit je vol met nieuwe ideeën en ben je dol op eigenzinnige kleuren, vintage vondsten en dierbare details van verre reizen? Ga dan voor de ultieme bohemian sfeer in je interieur. En dat doe je zo:

bohemian sfeer

1. Typisch bohemian

Kleuren die niet perse op elkaar zijn afgestemd, eigen keuzes laten zien, zelfgemaakte gemetselde bank, geborduurde kussens, boomstronktafels, kelims of Perzische tapijten op de vloer, black pottery, tadelakt of kalkverf op de muur, houten schalen, speciale plek in huis met een verzameling exotische planten, aardewerk of stoffen die herinneren aan verre reizen.

2. Bohemian kleuren

Specerijkleuren en kleuren geïnspireerd op India, zoals azuurblauw en donkere groentinten. Denk aan kleurnamen zoals Aubergine, Azuur en Celadon.

3. Bohemian vormen

Eclectisch, alles mag. De materialen die hier bij passen zijn hout, stoffen uit India, Marokko en Afrika, borduursel en aardewerk.

4. Bohemian dessins

Exotisch, veelal Oosterse en Marokkaanse dessins. De inrichting is onderscheidend en een smeltkroes van etnische meubels en accessoires uit de hele wereld. Zelfgemaakte meubels en accessoires, de natuur en bijzondere vondsten van de rommelmarkt en de kringloopwinkel staan centraal.

5. Bohemian merken&winkels

Zenza, Household Hardware, F.M. Janssen, Carte Colori, Aarde, Shirdak, Sissy-Boy, Pol’s Potten, Day, Raw Materials, Microcement.

nog meer: Wooninspiratie