B&B Oyo in hartje Kortrijk

beeld vtwonen Beeld

Oyo betekent ‘wauw’ in het Japans en dat is éxact het gevoel dat je hebt als je deze bed and breakfast binnenstapt. Boek tijdens een weekendje Kortrijk een kamer in dit Pinterestwaardig adresje en herbron.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Oli & Lan

Oli zei zijn veeleisende job als projectontwikkelaar vaarwel om samen met zijn partner Lan de hippe B&B Oyo in Kortrijk uit te baten. Een gloednieuw project waar de creatieve duizendpoot zich perfect mee kon uitleven. Oli nam het interieur en het design voor zijn rekening en Lan zette de puntjes op de i: van een perfect ontbijt tot een vlekkeloze kamer.

Lees verder onder de advertentie

Look & feel

In het interieur van B&B Oyo is zowel de invloed van Oli als Lan voelbaar. Als voormalig projectontwikkelaar was de inrichting van deze bed and breakfast een kolfje naar zijn hand. Hun vele reizen waren een grote inspiratiebron. Oli en Lan zijn namelijk allebei Japan-freaks en die Japanse invloed voel je goed in de inrichting. Ook de Vietnamese roots van Lan sijpelden mee in de inrichting; het interieur is minimalistisch en strak. De bed and breakfast heeft niet één bepaalde stijl, maar is een mengeling van invloeden en vooral veel buikgevoel.

Trio kamers

Er zijn drie kamers in B&B Oyo en elke kamer is uniek. Voor de Zen-kamer betaal je €85 per nacht. Deze kamer is heel rustgevend en zacht van kleur. In de Upcylcling-kamer kregen oude materialen een nieuw leven. Het originele hoofdeinde of de oude, kleurrijke deur bijvoorbeeld. Een nachtje in deze mooie kamer kost je ook €85. Tenslotte is er nog de Romantische kamer. Die is iets duurder (er is een extra bad) met €95 per nacht.

Toplocatie

Deze hotspot bevindt zich op 900 meter van het centrum, op 500 meter van het station en op twee kilometer van Kortrijk Xpo. Perfect gelegen voor een citytrip dus. Je kan recht voor de deur parkeren. Oli en Lan kennen Kortrijk als hun broekzak en delen met plezier hun favoriete adresjes met jullie.

Lees verder onder de advertentie

Praktisch

Slapen doe je in de Hoveniersstraat 46 in Kortrijk. Je kunt kiezen tussen de OOY room, de OYO room en de YOO room vanaf €85 per nacht.