Applaus! Dit zijn de 10 finalisten van Interieurtalent gezocht met vtwonen

beeld vtwonen Beeld

De 10 finalisten in onze zoektocht naar hét stylingtalent van Nederland en België zijn bekend. Benieuwd naar de namen? Hebben wij voor je! Ook lichten we een tipje van de sluier over een gloednieuw televisieprogramma. En geloof ons: dit wil je niet missen!

Lees verder onder de advertentie

Talent in de dop

Hoofdredacteur Nicolette Fox en styling-coördinator Corrien Flohil kregen de schone taak om de inzendingen van alle 30 kanshebbers te bekijken en te beoordelen. Een pittige klus, want deze kandidaten waren niet voor niets uitgekozen. Volgens hoofdredacteur Nicolette bezitten ze allemaal de nodige dosis stylingtalent, maar waren er een aantal punten waardoor deze kandidaten écht opvielen. Nicolette: ‘Ze hebben ons met de binnenkijker van hun eigen huis en het moodboard weten te overtuigen. Deze eerste opdracht hebben we natuurlijk ook meegenomen in de uiteindelijke selectie. In de tweede opdracht, de video-opdracht, hebben we vooral gekeken of ze nuttige en creatieve stylingtips hadden en of de informatie goed overgebracht werd. Daarnaast hebben we gelet op het enthousiasme van de kandidaten. Was het spontaan, echt en persoonlijk en liet het talent een eigen stijl zien?’

De 10 finalisten zijn…

Tromgeroffel! Dit zijn de 10 finalisten van Interieurtalent gezocht met vtwonen, in willekeurige volgorde:

Kim Wiebring, 34
“Ik kan eigenheid in een interieur kan brengen. Met een beetje durf (maar zonder ‘circus’) iets creëren wat bij iemand past. Het mixen van stijlen en toch één geheel creëren. Dát kan ik. Ik volg niet klakkeloos trends, maar kijk naar waar ik oprecht blij van word en wat bij mij past als persoon: items waar ik naar kan blijven kijken, stijlen uit verschillende periodes en gebieden, en kleuren, prints en materialen uit mijn kledingkast.”

Lees verder onder de advertentie

Isabelle Vermeersch, 35
“Met interieurprojecten is het mijn doel mensen in een serene gemoedstoestand te brengen en een gelukkige plek te creëren. Mijn liefde voor authenticiteit en duurzaamheid staat altijd centraal. Daarom selecteer ik elk stuk zorgvuldig door bijvoorbeeld de achtergrond ervan te leren kennen.”

Eva Otte, 26
“Mijn stijl is een mengeling van nieuwe stukken aangekleed met tweedehands vondsten. Dat vind ik het meest karakter én originaliteit aan een woning geven. Van oud en nieuw een samenhangend geheel creëren is mijn troef.”

Yasmina Karraz, 38
“Mijn stijl? Midcentury meets Japandi met een tikkeltje ethnische vibes door mijn Noord-Afrikaanse roots. Een beetje een ik-kan-niet-kiezen-stijl, dus. Het is een uitdaging om stijlen te combineren en ervoor te zorgen dat ze ondanks hun verschillen tot een harmonieus geheel komen. Ik ben absoluut geen professional maar geloof wel dat het in mijn vingers zit.”

Lees verder onder de advertentie

Jellina Detmar, 36
“We wonen in een woonboerderij die we geheel naar eigen smaak hebben ingericht. Ik houd ervan om dingen te veranderen in huis: verven, per seizoen restylen of het interieur een nieuwe sfeer geven die bij een thema past.”

Koen Vonk Noordegraaf, 22
“Ik ben constant bezig met het veranderen van mijn interieur. Hiervoor ontdek ik de mooiste woontrends en probeer ik graag nieuwe dingen uit. Helaas heb ik niet het geld om alles te kunnen kopen wat ik wil, waardoor ik vaak op zoek ben naar goedkope en creatieve oplossingen.”

Sam Everaerts, 30
“Veel van mijn vrienden hebben onlangs een huis gekocht. Meerdere keren kreeg ik de vraag: help je ons met inrichten? Het slokt me helemaal op om met ze mee te denken, spullen uit te kiezen en toch ook een beetje mijn eigen stijl erin te krijgen.”

Lees verder onder de advertentie

Monique de Wilde, 40
“Ik ben helemaal in mijn element als ik met interieur en styling bezig ben. Echt een stijl neerzetten, daar word ik zo blij van! Mijn motto is: gewoon ervoor gaan.”

René Kemper, 38
“Met mijn muzikale en grafische achtergrond, ontwerpskills en visualisatiekennis heb ik een brede ervaring met vorm, kleur en textuur. Met die ervaring heb ik ons huis zelf laten verbouwen en opnieuw ingedeeld, aangekleed en weer gefinetuned.”

Samantha Olfers, 32
“Ik vind het belangrijk om mensen gelukkig te maken met hun huis door styling op de juiste manier toe te passen. Het is daarbij belangrijk om te weten hoe een ruimte wordt gebruikt. Van elk interieur is iets leuks te maken. Of je nu op 50 m2 of in een kasteel woont, met styling kun je alles sfeervol maken!”

Lees verder onder de advertentie

Op de buis

De strijd om het nieuwe stylingtalent van Nederland en België gaat door op televisie! Wie laat de saaiste muur stralen, maakt een kale hoek onweerstaanbaar en geeft een degelijke tafel binnen no-time sterallure? Je ontdekt het in Interieurtalent gezocht met vtwonen. In 8 afleveringen geven de finalisten alles wat ze in huis hebben om er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor te gaan: een eigen videoserie op vtwonen.nl én shoptegoed van bol.com. Dit najaar zie je het gloednieuwe woonprogramma op VTM en SBS6. Houd vtwonen.be in de gaten voor meer informatie.