Woontrend: aluminium is het nieuwe staal

Wie tijdens het (ver)bouwen investeert, doet dat het liefst in kwalitatief hoogwaardige materialen die zo duurzaam en onderhoudsvriendelijk mogelijk zijn. En als het even kan, ook makkelijk te plaatsen. Aluminium voldoet aan al deze eisen en is dé woontrend van het moment. Het goede nieuws? Binnendeuren uit aluminium passen dankzij hun veelzijdigheid in elk interieur, van een landelijke woning tot een industriële loft.

In samenwerking met IDA by Aliplast.

Geef je interieur een industriële look met de aluminium binnendeuren van IDA.
Realisatie:  Bouten Kozijnen- en Geveltechniek
De aluminium binnendeuren van IDA passen perfect bij jouw minimalistisch interieur.

Landelijk stoer

Een landelijke woning anno 2021 is er eentje waarbij de pure, warme materialen voor zichzelf spreken. Hout en aardetinten als basis zorgen voor rust en worden aangevuld met accessoires uit riet, linnen of wol. Kenmerkend voor een landelijk interieur is de centrale rol van de keuken. Die kan je met de andere ruimtes in huis verbinden door te kiezen voor een dubbele aluminium deur in koper of brons met grote glaspartijen en rustieke handgrepen. Zo krijgt je landelijke interieur meteen een stoere knipoog.

Zacht minimalisme

Weinig poespas, veel daglicht en ruimte: dat is wat een minimalistisch interieur kenmerkt. Rust overheerst en dat vertaalt zich in een kleurenpalet met heldere tinten en meubels die vaak strak zijn. Less is more, wees dus kieskeurig bij het uitkiezen van je accessoires en materialen. Een witte pivotdeur zonder vakverdeling past volledig binnen deze woonstijl. Een extra voordeel van een pivotdeur van IDA is dat het draaisysteem in het onderste profiel verwerkt zit waardoor er geen kapwerk aan te pas komt. Handig!

Industrieel loftgevoel

Ook een woning die op het eerste gezicht weinig weg heeft van een typisch New Yorkse loft kan je zonder al te veel moeite van een industriële sfeer voorzien. Materialen als beton, baksteen, leer en metaal zetten de juiste toon. Kies voor robuuste meubelstukken en beperk je decoratie. De openheid die zo karakteristiek is voor een loft kan je bekomen door te kiezen voor een glazen schuifdeur met steellook. Geef je binnendeur die extra industriële touch door de vakverdeling pas halverwege je binnendeur te laten starten.

Ga voor een Aluminium binnendeur met asymmetrische vakverdeling voor een uitgesproken karakter.

Retro 2.0

Een vleugje nostalgie in de vorm van uitgesproken kleuren, grafische prints en afgeronde contouren? Retro is terug van weg geweest. Hedendaags retro is een tikkeltje subtieler en heeft een licht Scandinavische inslag. Het uitgesproken karakter komt voornamelijk terug in de meubels en accessoires terwijl de muren doorgaans zachter blijven. Een leuke eyecatcher is een aluminium binnendeur met asymmetrische vakverdeling en gekleurd glas. Voor de durvers!

Over IDA

De deuren van IDA zien eruit als stalen binnendeuren, maar zijn eigenlijk van aluminium: veel gebruiks- en onderhoudsvriendelijker en duurzamer. Bovendien levert IDA steeds lokaal geproduceerd maatwerk en zijn de deuren volledig recyclebaar. Zelf ontdekken? Ga langs bij een IDA-verdeler bij jou in de buurt.

nog meer: Wooninspiratie