All I want for Christmas is… wifi

beeld vtwonen Beeld

Niet alleen het humeur van je puber valt of staat met goede wifi, we zijn eigenlijk allemaal een beetje onthand als de internetverbinding hapert of nog erger: uitvalt. Als we thuis aan het werk of aan het studeren zijn is wifi een must, maar ook als iedereen in de kerstvakantie achter laptop en tv uitpuft van dit heftige jaar. Met deze trucs om je wifi te verbeteren ben jij deze kerst de held in huis.

Lees verder onder de advertentie

Andere plek

Zet je router, oftewel je wifi-kastje, eens op een andere plek. Het liefst middenin de woonkamer, dichtbij de plek waar je meestal zit met je laptop, telefoon of ipad. Een router is niet heel stylish natuurlijk, maar hé als het maar werkt. Zet er geen andere elektronische apparaten bij in de buurt, want die kunnen het signaal verstoren.

Instellingen checken

Check eens de instellingen van de router of laat dit doen door iemand die er verstand van heeft, misschien je eigen kind wel! In de instellingen kun je zien op welk kanaal jouw router zit. De standaardinstelling is kanaal 6, maar als dat bij al jouw buren het geval is dan kan het er nogal druk worden. Probeer daarom eens een van de andere kanalen uit, misschien is dit de truc. Hoe je dit het beste kunt doen hangt van jouw specifieke router en provider af. Bij de meeste providers, zoals Telenet en Orange, staat dit stap voor stap uitgelegd.

Andere router

Hoe lang heb jij het wifikastje al in huis staan? De meeste routers zijn na zeven jaar toe aan vervanging en de prijs valt mee. Gooi die oude router trouwens niet weg, want deze kun je op een andere plek in huis zetten en daar de wifi verbeteren.

Lees verder onder de advertentie

Wifi-versterker

Je hebt vast weleens van wifi-versterkers gehoord: dit zijn apparaatjes die je in het stopcontact plaatst en zo verbinding maken met je router. De prijs voor zo’n versterker loopt erg uiteen, je hebt ze zelfs al voor 10 euro. Deze versterkers brengen wifi op plekken waar je het eerst nauwelijks had, maar vaak wordt je wifi er wel trager van. Een berichtje via Facebook en even iets googelen kan nog wel, maar Netflixen wordt al een stuk lastiger.

Wifi-hack met blikje

Ben je ook gek op hacks waarmee je snel en bijna gratis een klus kunt klaren? Dan hebben we er eentje voor het verbeteren van de wifi. Veel mensen zijn je al voorgegaan met de eenvoudige truc om met een frisdrank- of bierblikje je wifi-ontvangst te verbeteren. Je hebt hiervoor een leeg en proper blikje, goede schaar, stanleymes en plakgum of dubbelzijdige tape nodig. Hoe het werkt, zie je hier.

Zo kom je de kerstdagen wel door…

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 2020-12 | fotografie Jeroen van der Spek; styling Cleo Scheulderman