7x de leukste hotspots in Lille

Patrick Hermand Beeld

Een beetje Parijs, maar dan op steenworpafstand? Lille heeft het! Van patisserie, salon de thé tot het prachtige Musée de la Piscine: vtwonen laat je proeven van al het leuks dat deze gezellige stad te bieden heeft.

Lees verder onder de advertentie
Musée de la Piscine Beeld

1. Patrick Hermand

Eigenlijk zijn deze taartjes té mooi om op te eten, maar ook te lekker om te laten liggen. Bij boulanger en pâtissier Patrick Hermand (1, bis Rue Bartholomé Masurel) geniet je van kunstwerken van taartjes, zoals alleen de Fransen dat kunnen.

2. Musée de la Piscine

Ben je een kunstliefhebber? Dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Musée de la Piscine (23, Rue de l’Espérance, Roubaix). Het museum is rondom een openbaar zwembad uit 1932 gebouwd. Via de douchehokjes betreed je de imposante hal waar je met een beetje fantasie kinderen nog in het water hoort plonsen. Veelzijdige collecties aan schilderkunst, textiel en design vullen de zalen. Tot en met 9 september is hier een tentoonstelling van Robert Wehrlin te zien.

Lees verder onder de advertentie
La Clairière Beeld
La Clairière Beeld

3. La Clairière

Foodies opgelet, want bij La Clairière (75, Boulevard de la Liberté) vind je gegarandeerd alles wat je hartje begeert! Van overheerlijke vegan hamburgers tot een verse maaltijdsalade, deze lunchspot heeft het allemaal. Pluspunt: alle gerechten zijn gemaakt van biologische producten, zonder palmolie. Gezond én lekker dus.

4. Aux deaux Cocottes

Tussen al dat shoppen en cultuur snuiven door strijk je neer op Parvis de la Treille, het leukste plein van Lille. Het plein voor Cathédrale Notre-Dame heeft ruimschoots gelegenheid om vanuit je luie stoel van de zon te genieten. Op het terras van Aux deaux Cocottes kun je bovendien lekkere Vlaamse biertjes bestellen (21, Rue du Cirque).

Méert Beeld
Lees verder onder de advertentie

5. Méert

Je kan Lille niet verlaten zonder een bezoekje te brengen aan Méert (25-27, Rue Esquermoise). Deze prachtige Salon de thé opende in 1677 haar deuren en is sindsdien niet meer weg te denken uit de Belgische stad. Temidden van een weelderige ruimte vol pracht en praal, kan je genieten van verschillende verfijnde gebakjes en meer dan 30 verschillende theesoorten. Ga jij voor de klassieke gaufre Méert of toch eerder voor een verfijnd citroentaartje? Eén ding staat vast: luxe gegarandeerd!

6. La Vieille Bourse

La Vieille Bourse (6, Place Charles de Gaulle) heeft op de binnenplaats een tweedehands boekenmarkt. Onder barokke gewelven staan meerdere kraampjes vol oude bundels en pockets. Ook vintage posters, tijdschriften en botanische prenten vullen de vakken. In de zomer weerklinken hier opzwepende klanken: in de avonden van juli tot en met augustus wordt hier namelijk de tango gedanst. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken, want deelname is gratis!

7. Momentum shop

Deze lijst is natuurlijk niet compleet zonder minstens één interieurwinkel te noemen. Onze favoriet: Momentum shop (42, La Rue des trois Mollettes). Dit kleurrijke winkeltje verkoopt voornamelijk woonitems van lokale makers, maar ook van bijvoorbeeld HAY.

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld 1: Patrick Hermand, beeld 2: Musée de la Piscine, beeld 3 en 4: La Clairière, beeld 5: Méert