6x inspiratie opdoen met bijzondere trapleuningen

In de meeste huizen is de trap niet het meest spectaculaire plekje. Zonde, want over het algemeen maak je er meerdere keren per dag gebruik van. Tijd om de boel wat op te fleuren dus. Waarom niet met een bijzondere trapleuning? Zo geef je de trap in één klap een fijne upgrade. Dit zijn 6 trappen mét bijzondere trapleuningen.

vtwonen 2020 DIY special 01 | Room divider van hout grenst aan woonkamer
vtwonen 2020 DIY special 01 | Room divider van hout grenst aan woonkamer

Ruimteverdeler

Een trapleuning en roomdivider in een: yes please! Zeker als de trap een prominente plek middenin de kamer in beslag neemt, kan het fijn zijn om de ruimte op deze manier te verdelen. En moeilijk is het niet, want deze trapleuinig annex roomdivider maak je in een handomdraai zelf. Plaats de latten niet te dicht op elkaar om het licht en luchtig te houden.

trap-trapleuning-bijzonder-piano

Om vast te pakken

In dit ecologische gezinshuis in Den Bosch is de trapleuning allesbehalve standaard. Door het gebruik van een groot formaat handgrepen aan de muur vervang je de standaard trapleuning, maar zorg je wel voor voldoende houvast. Bij deze trap worden The Dots van Muuto ingezet in verschillende kleuren voor een extra speelse look.

LEES OOK
5 ideeën om het trapgat mee op te vullen

trap-trapleuning

Geometrische vormen

Dat je een statement kunt maken met een trap wordt wel duidelijk in dit hoekhuis in Amsterdam-Noord. Met name de bijzondere trapleuningen in geometrische vormen zorgen ervoor dat je oog er automatisch naartoe getrokken wordt. En door het zwarte staal krijg je instant een stoere look.

vtwonen 07-2021 | bijzondere trap in de woonkamer

Trapsgewijs

In plaats van de muur compleet door te trekken, besloten de eigenaren van deze verbouwde school uit 1894 de muur trapsgewijs met de trap mee te laten lopen. Zo krijg je een opvallende trap, maar wel met voldoende houvast. Door de trap niet compleet af te sluiten, behoud je ook de lichtinval. Wel zo fijn!

LEES OOK
Inspiratie: 6 bijzondere trapleuningen

vtwonen 07-2021 special | groene trap Gina en Asher | meer groen in huis

In de muur

Niet alleen de trap zelf is bijzonder door de prachtige groene kleur, ook de trapleuning verdient aandacht in deze kubuswoning in Johannesburg. Met de verzonken stalen trapleuning behoud je de breedte van de trap en maak je ‘m net een tikje specialer. Breng licht aan bij de trapleuning voor een nog specialer effect.

stalen trap zwart hout

Aan een stalen draadje

Deze trap van staal en eikenhout is terug te vinden in een woning in Wijk aan Zee en werd ontworpen door eigenaresse Martina. De spijlen fungeren niet alleen als trapleuning, maar ook als roomdivider. Zo wordt de trap als het ware optisch ‘afgesloten’ van het leefgedeelte zonder er een kleine en donkere ruimte van te maken.

nog meer: Wooninspiratie