5x koraal: kleur het interieur met positiviteit

Verf op keukenkast Poeder, rechterwand Vla, achterwand Katje, linkerwand Dinsdag van HistorOne, per liter vanaf € 30,95 (deruverfenbehang.nl). Parket visgraat eiken wit geolied van vtwonen, breedte plank 15 cm, per m² € 69,95 (karwei.nl). Houten salontafel met zwart onderstel € 1025,-, zachtroze fluwelen poef € 729,- (covanderhorst.nl). Terracotta vaas € 238,- (mobilia.nl). Rond terra dienblad € 26,95 (hkliving.nl). Zachtroze kopje van keramiek € 19,-, pen € 18,- (restored.nl). Eikenhouten fotolijst € 79,90, poster € 42,-, roze schaal € 65,-, kaart € 5,50, groot rond roze bord met bloemprint € 96,90, marmeren dienblad € 24,90 (letoile.store). Uitschuifbare eikenhouten eettafel vanaf  Beeld vtwonen 06-2019 | styling Danielle Verheul | fotografie Petra Steenkamer
Beeld vtwonen 06-2019 | styling Danielle Verheul | fotografie Petra Steenkamer

De kleur koraal wordt geassocieerd met vrolijkheid en zomer. Ideaal om de woonkamer een oppepper mee te geven. Vaak is de kleur wat roder, maar soms neigt koraal naar perzik- of oranje-achtige tinten. Het kan zelfs een gouden of grijze ondertoon hebben. Wil je koraal als kleur combineren? Van beachy tot peachy en millennial; dit zijn vijf geweldige opties.

Lees verder onder de advertentie

Een koraal interieur

De kleur koraal staat voor enthousiasme, geluk, creativiteit en vastberadenheid. Kortom, deze kleur triggert behoorlijk wat positiviteit! Voor het menselijk oog is koraal een heldere kleur die een gevoel van warmte geeft. Afhankelijk van de context kunnen de functie en het effect van een kleur veranderen. Als je koraal op je nagels mooi vindt, dan betekent dit niet nog dat je ook blij gaat zijn met deze kleur in de woonkamer. De kleuren waarmee je het combineert en de ondertoon spelen een grote rol. Je kunt koraal gebruiken als eyecatcher in een ruimte of het subtiel aanwezig laten zijn om andere kleuren in de woning te versterken.

Koraal als kleur op de muur

Wie ervoor kiest om met een koraal kleur verf aan de slag te gaan, kan hier het best nog een knalkleur aan toevoegen en de rest van het kleurpalet in de kamer meer ingetogen houden. Met het oog op de 60-30-10-regel is het ideaal om tien procent van de ruimte uit te voeren in felle kleuren. Benieuwd in welke kleur je de overige muren het beste kunt schilderen? Koraal is perfect te combineren met een urban taupe basis. Ook poederige pastels als lichtgeel en pistachegroen en grijstinten doen het goed met koraal.

Koraal als accentkleur

Koraal leent zich goed om er een kleurstatement mee te maken. Kies bijvoorbeeld voor een felle koraalkleur in een perzik-oranje tint om de schouw mee te schilderen en gebruik wit voor de overige muren. Kies voor kleinere items als een poef, vazen of kussens in watermeloenroze of papaya-oranje. Veel fruitige kleuren liggen in elkaars verlengde, soms wel heel dicht bij elkaar. Je kunt er mooi je voordeel mee doen dat deze kleuren tegen elkaar aan schuren en net die vibes geven waardoor ze eruit springen.

Lees verder onder de advertentie

“Koraal leent zich goed om een kleurstatement mee
te maken”

Inspiratie om een koraal kleur te combineren

Ben je overtuigd en wil je de kleur koraal in de woonkamer toepassen? Doe inspiratie op met deze vijf voorbeelden.

Lees verder onder de advertentie
  1. Go beachy met een kleurrijk strandtafereel

De natuur schenkt ons een mooi schouwspel als het gaat om koraal gecombineerd met blauw. Denk aan een schitterende zee waar een statige flamingo paradeert. Turquoise is de kleur die in de kleurencirkel loodrecht tegenover koraal staat. Dit heeft er ook mee te maken dat dit strandtafereel zo’n feest is voor het oog.

  1. Go peachy met koraalkleurige accenten
Lees verder onder de advertentie

Het speelse perzikachtige koraal heeft meer roze en oranje tinten en zorgt voor levendigheid in het interieur. Een wandspiegel of een vloerkleed zijn perfect om een peachy detail aan de ruimte mee toe te voegen. Steek je graag zelf de handen uit de mouwen? Schilder een oude houten meubel en tover ‘m om tot een vrolijk koraal accentstuk.

“Ook in de badkamer is koraal een vrolijk accentstuk”

Lees verder onder de advertentie
  1. Go chic met koraal, bordeaux en goud- en metaalkleuren

Als je koraal op een chique manier wilt combineren, ga dan voor een koraalkleur met een subtiele gouden ondertoon en laat deze schitteren in combinatie met bordeauxrode gordijnen of zacht gestoffeerde koraalkleurige meubels met gouden poten. Ook andere metaalkleuren, zoals koperroze en messing matchen perfect met deze shiny en stylish koraalvariant. Een bordeauxrood tapijt maakt de ruimte af en zorgt voor een instant luxe uitstraling. Perfect voor een klassiek interieur.

  1. Go cool en creëer een ingetogen balans met koraal met een grijze ondertoon
Lees verder onder de advertentie

Koraal met een grijze ondertoon komt koeler over dan een koraaltint met rode of oranje ondertoon. Daardoor is deze kleur koraal mooi te combineren met andere koelere kleuren, zoals mintgroen of ijsblauw. Deze combinatie geeft het interieur een harmonieuze en kalme uitstraling. Ideaal als je op zoek bent naar een rustgevende ruimte.

  1. Go millennial met pink coral

Rozetinten die ooit als ‘alleen voor meisjes’ werden beschouwd, doen het goed bij de rebelse generatie van millennials, die zijn geboren tussen 1981 en 1996. Koraal met een roze ondertoon is favoriet als levendige accentkleur, en wordt het vaakst gecombineerd met neutraal wit, grijs en babyblauw, mintgroen en lavendel. Perfect voor een romantische woonstijl.

Lees verder onder de advertentie

Koraal is een kleur die zorgt voor een hoop positiviteit en energie. Krijg je geen genoeg van vrolijke kleuren? Fruitkleuren geven het interieur een flinke kleurinjectie. Pak het groots aan met een citroengeel plafond of haal op verschillende plekken in huis geluksmomenten uit fruitige accessoires. Zo mooi zijn de kleuren van zomerfruit in het interieur.

Haal de kleur in huis

Bron: beeld 1: vtwonen 06-2019 | styling Danielle Verheul | fotografie Petra Steenkamer | overig beeld Instagram

Lees verder onder de advertentie