5 tips om de hittegolf vlot door te komen

beeld vtwonen Beeld

Heerlijk, die zomerse dagen met temperaturen tot 33 graden. Toch doet een hittegolf ons soms ook verlangen naar wat verkoeling. Ontdek onze 5 tips om de warmte draaglijker te maken én shop de leukste hittegolf-proof items.

Lees verder onder de advertentie

1. Hydrateer

De verleiding is nu groot om een frisse, fruitige cocktail te bestellen. Maar alcohol werkt net vochtafdrijvend, geen goede combinatie dus. Probeer doorheen de dag twee liter water te drinken om gehydrateerd te blijven. Toch zin in iets lekkers? Ga dan voor een non-alcoholische alternatief: de mocktail.

2. Af en toe een hapje

Vaak zorgt de warmte voor een wegblijvend hongergevoel. Toch is het belangrijk om doorheen de dag te blijven eten. Denk daarbij aan frisse, koude maaltijden zoals een slaatje, wat fruit of een zelfgemaakt ijsje.

3. Verlucht pas in de late avond

In zulke hitte hebben we snel de neiging om alle ramen wagenwijd open te zetten. Dat leidt net tot het tegenovergestelde effect. Het is belangrijk om alle ramen te sluiten totdat de buitentemperatuur lager is dan de binnentemperatuur. Zet dan alle ramen en deuren open en laat het tegen elkaar tochten.

Lees verder onder de advertentie

4. Besproei de gevel

Denk er niet alleen aan om de binnenkant van je huis te verluchten, ook de buitenkant heeft nood aan verfrissing. Terwijl je de tuin besproeit, besprenkel dan ook de muren van je woning. Donkere muren slaan warmte op. Door wateropname, kunnen muren sneller hun opgeslagen warmte loslaten.

5. Maak een zomerse tuin

Ook wat simpele aanpassingen in de tuin of het terras kunnen voor verkoeling zorgen. Installeer bijvoorbeeld een verfrissende buitendouche of relax in een hangmat of een leuke klapstoel. Neem nog een goed gekoeld drankje bij de hand en het genieten kan beginnen.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Nog zomerse items nodig? Ontdek dan onze selectie.