4x woonidee: Zaanse charme

Een authentiek Zaans huis met een moderne twist. Bart en Roos weten van het pand in Westzaan een kleurrijk geheel te maken zonder dat ze de Zaanse charme missen. Hoe ze dat doen? Lees de tips.

vtwonen 05-2021 | bankje bij raam met twee kussens
Borden aan muur Anouk Kramer, gordijnen Hema. Bank Numero 74, matraskussen Archive Store, kussens Hay. Stoel Gispen, salontafel Loods 5, Moldavisch vloerkleed Brechtje Olsthoorn Interiors.
vtwonen 05-2021 | slaapkamer op zolder met Zaanse charme en oude houten balken
Marmoleum-vloer Forbo, vloerkleed Ikea. Bed Auping, beddengoed Little Dreamers. Nachtkastjes en hanglamp Ferm Living, bureaulampen Jieldé, wekker Hema. Blauwe kast op maat gemaakt, geschilderd in Denim Drift van Flexa. Schoolstoel vintage, pot herkomst onbekend, schilderij gemaakt door een kennis, spiegel Sissy-Boy.

Van donker naar licht

Donker huis? Creëer een plek om het daglicht te vangen. Een kleine bank met zachte kussens bij een groot raam wordt gegarandeerd een favoriete plek.

Zaanse charme

Om het karakter van een oud Zaans huis eer aan te doen, loont het om in de geschiedenis ervan te duiken. Zoek uit wat het oorspronkelijke doel van het huis was en welke kleuren en materialen rond het bouwjaar populair waren. Informatie kun je onder andere vinden via het kadaster en gemeente-archief. Alleen al een knipoog naar de oorsprong is ook mooi.

LEES OOK
Wonen op een roze wolk: stylen met poedertinten

vtwonen 05-2021 | schuine wand in slaapkamer met blauwe muur
Muurverf Histor Geest van Histor, bed Piet Hein Eek, beddengoed Garbo & Friends, bijzettafel Ferm Living, nachtlamp schelp Little Dreamers, konijnenlamp Heico. Wandhanger Etsy, spaarpot MaisonNL, Fisher-price camera van Roos geweest, mand met witte handvaten Olli Ella, mandje vintage, doosje Maileg, boek Vakantie van Blexbolex.
vtwonen 05-2021 | geel tafelkleed met stoelen
Muurverf van Aquamarijn via Rigo, kleur onbekend. Hanglamp Louis Poulsen, haas herkomst onbekend, schilderij vintage, tafelkleed Dille & Kamille, stoelen Hay.

Schuine wand

Een onhandige schuine wand doet het prima als boekenkast. Bevestig planken tussen of tegen de muren.

Oud-Zaanse look

Van schilderijen tot oude borden: verwijzingen naar het verleden zijn voor een appel en een ei te vinden in kringloop-winkels. Hang ze in verschillende ruimtes aan de muur om het charmante gevoel overal door te voeren.

BEKIJK DE HELE WONING
Binnenkijken in een authentiek Zaans huis vol pasteltinten

nog meer: Wooninspiratie