4x woonidee: je eigen draai aan het interieur geven

Bali, Turkije, Marokko en India. Karin haalt van alle reizen items in huis. Zo geeft ze haar eigen draai aan het interieur. Maar ook zonder verre reizen zijn er genoeg manieren om je huis nét even persoonlijker te maken. Bekijk hier hoe.

vtwonen 06-2021 | witte pauwstoel in de woonkamer met een kast met bijzondere wereldse woonaccessoires zoals vazen en manden
Oude poort meegenomen uit India. Pauwstoel, manden, plantentafels en zelf wit gespoten kruk Zenza. Overige in kast souvenirs, vintage vondsten en dierbare items, zoals een naaidoos die Karins opa heeft gemaakt. Tafel Raw Materials.
vtwonen 06-2021 | witte keuken met bijzondere woonaccessoires
De keuken zat al in het huis. Vloerkleed Dutchbone. Houtsnijwerk in nis souvenir uit Bali. Beker en kommen Shabby Chic. Theedoek door Karins moeder geweven. Herkomst zwarte potten onbekend. Mand, ananas, glaasjes op tray en houten schaal Zenza. Vierkante onyx schaal uit Egypte meegenomen.

1. Herhaal vormen

Door vormen in huis te herhalen, kunnen zelfs de meest uiteenlopende items voor eenheid zorgen. Zoals de ronde vorm van de tropische pauwstoel in combinatie met de boog van de poort. En zo’n bijzondere poort geeft een unieke exotische look aan het interieur.

2. Fris de keuken op

Is de keuken (niet meer) naar smaak, maar kan ie qua staat nog prima een ronde mee? Geef er een eigen draai aan! Karin deed dat met de nis. Een nieuwe kraan, andere grepen, verfbeurt en een verrassende achterwand doen ook wonderen.

LEES OOK
4x woonidee: zo benut je een hoog plafond

vtwonen 06-2021 | witte kast onder de vensterbank
Radiatorombouw zelfgemaakt met een Indiaas kamerscherm. Stolp vintage vondst, erin twee parfumflesjes en een stuk amethist. Glas als vaas Zenza, oude kist uit Egypte.
vtwonen 06-2021 | eettafel met stoelen fauteuil en bankje
Keukentafel Heerenhuis Manufactuur, zelf verbreed. Stoelen uit India. Herkomst fauteuil en bank onbekend, bekleed met een hennepkleed uit Turkije. Op de fauteuil ligt een blouse. Zeegras behang uit Natural Wallcoverings collectie van Eijffinger. Schelpen- ornament, lampen en karaf Zenza. Wandkast uit Marokko, turquoise parfumflesvaas uit Turkije. Beeld koe souvenir uit India. Vloerkleed Dutchbone. Kommen Shabby Chic. Tie-dye raambekleding van een winkel die niet meer bestaat.

3. Alternatieve radiatorombouw

Een kamerscherm is niet alleen handig om een deel van een kamer af te schermen. Karin gebruikte een Indiaas kamerscherm als radiatorombouw. Met zo’n zelfgemaakt item weet je dat er geen ander is die ook zoiets in huis heeft.

4. Muren met pit

Grachtenpand, flat, boerderij of rijtjeshuis: een muur met iets extra’s geeft elk soort huis karakter. Zoals behang met wilde liaan-vezels, met een houtstructuur of, zoals hier, met zeegras.

LEES OOK
6x gloednieuwe items met een vintage look

nog meer: Wooninspiratie