4x woonidee: haal de luxe van een hotel in een kleine woning

beeld vtwonen Beeld

Goud, velours en messing: het appartement van Sonja straalt een luxe hotelgevoel uit. En dat met 37m2! Met als kers op de taart de douche in de slaapkamer. Zo is het altijd alsof je slaapt in het Kurhaus, Marriot of Hilton Hotel, in de luxe van je eigen huis.

Lees verder onder de advertentie
Badkamertegels Kol Haarlem. Granito badkamervloer gegoten door Lenarduzzi BV in Zaandam. Spiegel via aannemer. Wasbak Nood Co. Kranen The Watermark Collection via Baden Baden Interior. Wandspiegeltje herkomst onbekend. Rieten mand gepikt van vrienden bij wie Sonja logeerde tijdens de verbouwing.  Beeld
 Eikenhouten vloer via de aannemer. Bank Decor Amsterdam.  Beeld

Slaapkamerdouche

Als er iets voor een luxe hotelsfeer zorgt dan is het wel een douche in de slaapkamer. Denk aan een inbouwventilator, badmat en een douchekop die naar binnen wijst, zodat de (houten) vloer niet nat wordt. Een verwarmingselement in de spiegel zorgt dat hij niet steeds beslaat.

Hongaarse punt

De eikenhouten vloer is gelegd in een Hongaarse punt. Een slimme zet in een kleine ruimte, want door de banen die ontstaan, creëer je optisch meer lengte. Bovendien is dit patroon rustiger dan een visgraatmotief.

LEES OOK
Even binnenloeren: 7x wonen op het water

Lees verder onder de advertentie
 Blender Vitamix. Theepot Höganäs Keramik. Koffiemachine Koffiesalon. Melkopschuimer Nespresso. Keukenblad via Julius Baller. Zeeppompje Marie-Stella Maris. Kokendwaterkraan Quooker. Messenblok via bol.com. Kandelaar en plantenpot cadeau gekregen. Hanglamp via Soho House.  Beeld
 Sonja liet de vensterbanken doortrekken en bouwde er kasten onder, waar ze nu haar schoenen stalt. Met kussens erop doet de verbrede vensterbank dienst als bankje.  Beeld

Gouden details

In deze keuken kregen het kookeiland én de koffiebar een koperen blad: een luxe hotel gevoel. Versterk de brasseriesfeer met accessoires van soortgelijke materialen, zoals lampen en deurknoppen.

Vensterbanken

Sonja liet de vensterbanken doortrekken en bouwde er kasten onder, waar ze nu haar schoenen stalt. Met kussens erop doet de verbrede vensterbank dienst als bankje. Met een kop koffie uit het raam staren, dát is rust. En rust is luxe.

BEKIJK DE HELE WONING
Binnenkijken in een appartement van 37m2 met hotelallure

Lees verder onder de advertentie

Shop de stijl…

Bron: vtwonen special tiny houses | fotografie Henny van Belkom | tekst Eveline Stoel