4x woonidee: de kleur van de liefde in het interieur

Rood: de kleur van de liefde. Toch vinden mensen het vaak tricky om rood in het interieur toe te voegen. Niet zo gek, want het is en blijft een opvallende kleur. Gelukkig heb je rood in verschillende gradaties en dus mogelijkheden zat om de kleur van de liefde toe te voegen aan het interieur. Doe je inspiratie op met deze vier woonideeën met rood in het interieur.

rood-in-het-interieur-rood-rode-kast-vtwonen-geel-okergeel-vloerkleed-fauteuil

De kleur van de liefde

Rood is een kleur die voor van alles symbool staat, maar bovenal is het een dominante kleur. Omdat rood zo’n opvallende en krachtige kleur is, kan het lastig zijn om er een plekje voor te vinden in het interieur. Gelukkig zijn er tientallen roodtinten, dus is er voor ieder wat wils. Vooral de ondertoon maakt het verschil. Rood met een koele ondertoon is vaak een extra opvallende statementkleur, terwijl rood met een warme ondertoon juist voor rust en warmte zorgt.

Of je nou voor een rode basis kiest of het subtiel aanpakt met rode details: de kleur van de liefde past in elk interieur. Vind je het spannend om meteen groots uit te pakken met rood? Begin dan subtiel met een rode vaas of een rood sierkussen. Of net een slag groter met dit prachtige donkerrode vloerkleed van Sissyboy.

vtwonen 01-2021 | werkkamer met bureau en computer, rode wand

In de basis

Elisah, ook wel bekend als interior junkie, gaf haar werkkamer een mooie rode kleur als basis op de muur. Door de warme ondertoon in het rood krijg je een fijne sfeer. De sierlijsten op de wand zorgen voor structuur en een chique uitstraling. Ook iets voor jou? Zo maak je de sierlijsten zelf.

woonkamer doorkijk

Het accent

Het interieur van Maaike en Rob is kleurrijk en ingericht met design en vintage. Een terugkerend detail: rood als accentkleur in het interieur. Door het rood in meerdere items terug te laten komen, zorg je voor een opvallend detail, maar creëer je tegelijkertijd rust met een knalkleur.

LEES OOK
Rood in huis, durf jij?

binnenkijken | eetkamer | interieurtrends | primaire kleuren | rood | zwart | geel | blauw

Verbindende factor

In dit monument in Haarlem vormen primaire kleuren de verbindende factor in het interieur. Door voor deze kleuren te kiezen en ze terug te laten komen in verschillende vormen, zorg je voor één geheel. Met een rustige basis creëer je een fijne balans.

vtwonen binnenkijken special 07-2021 | palmbomen behang in de woonkamer met een oranje vloerkleed en rode stoel

Kleurenmix

Rood wordt vaak als statementkleur gebruikt, maar bij Hayley en Matt in Australie wordt rood toegevoegd aan een mix van kleuren. Dit bewijst maar weer dat rood in elk interieur een plekje kan vinden en eindeloos gecombineerd kan worden.

LEES OOK
Kleur van de liefde: rood in het interieur

nog meer: Wooninspiratie