4x woonidee: authentiek interieur met excentriek tintje

De koningin van Amsterdam. Zo voelt Leonora zich in haar appartement in de Jordaan. In dit paleis heeft ze een luxueus interieur neergezet vol gouden details, bijzondere objecten én marmeraccenten. 4 woontips voor een authentiek interieur met een excentriek tintje.

vtwonen 06-2021 | twee hanglampen met gouden details boven de eettafel I authentiek en excentriek
Ronde tafel van Leeelijk, de messing stoelen zijn van Zenza. Plantenhouders met messing potten Salix van Made, erin zijdeplanten van Silk-ka. Hanglamp met bollen van Made, lamp met hangende glazen pegels van Zenza. Vloerkleed van Rozenkelim, opgezette pauw van Taxidermy Amsterdam. Fles op tafel van Regalo Gallery, glas en roze kop-en-schotel van Anthropologie, blauwe waxinelichthouder van Zara Home. Het schilderij op de radiator is een souvenir uit Bali.
vtwonen 06-2021 | keuken met een vleugje marmer met borden aan de wand I authentiek en excentriek
Goudkleurige ketel op het fornuis uit Marrakesh. Op de kast roze PS-vaas van Ikea, erin bloemen van Silk-ka, blauwe vaas van Anthropologie.

1. Overdrijf het

Doe het eens anders en hang twee opvallende hanglampen of kroonluchters bij elkaar. ‘Iedereen heeft er één boven de tafel, ik wil er twee’, zegt Leonora. ‘Veel spannender om te zien.’ Inderdaad: authentiek en een tikje excentriek.

2. Marmer-de-luxe

Marmer? Flink terug te vinden in de keuken! Grote marmer(look) tegels en messing accenten geven de simpele witte keuken een chique uitstraling. Kleurrijke accenten als borden aan de muur en een opvallende vaas met kleurige bloemen maken het af.

LEES OOK
Marmer in huis: zo krijg je een unieke en chique uitstraling

vtwonen 06-2021 | douche met een vleugje marmer en met goud en een glazen wand
Badkamer en tegels via Ton Scholten Tegelhandel, Hammamdoek van El Ramla Hamra.
vtwonen 06-2021 | witte schommelstoel met gouden open kast en een houten dressoir I authentiek en excentriek
Schommelstoel van Westwing, kussens van De Weldaad. Ernaast messing lamp van Zenza, kast van Loods 5.

3. Douche op chic

Dezelfde marmer(look) tegels en messing kranen als in de keuken zorgen in de badkamer voor een gevoel van eenheid en ruimte. Het is te danken aan de smalle glazen douche-afscheiding.

4. Schommeltroon

Geen krukken aan de marmeren bar, maar een schommelstoel. Of noemen we het een schommeltroon? Hoe dan ook, zo ontstaat een rustig en koninklijk leeshoekje. Bovendien geeft het de zithoek een extra zitplek.

BEKIJK DE HELE WONING
Binnenkijken in een kleurrijk stadspand in de Jordaan

nog meer: Wooninspiratie