3x heerlijk ontspannen brunchen in Gent

beeld vtwonen Beeld

Soms kan de drukte van de stad je wat te veel worden. Ontsnappen aan dat stadsgedruis kan als je een tafeltje reserveert bij één van deze drie adresjes. Vergis je niet, ze bevinden zich ook in Gent, maar nemen je helemaal mee in een ontspannende bubbel van lekker eten, genot en pure rust.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Food Luck

Begin dit jaar opende de 25-jarige Silke van Engeland haar zaak Food Luck. Een Pinterestwaardig brunchplekje net buiten de stad voor als je even genoeg hebt van ’the big city life’.

Lees verder onder de advertentie

Silke ging als 18-jarige verder studeren; dat hoorde zo. Na haar studies handelswetenschappen en economie rolde ze in het bedrijfsleven. Ze werd Product Manager bij onder andere Imperial. Uitdagend, interessant, maar toch knaagde er iets. Haar passie voor gezond eten groeide, en ze had nood aan een uitlaatklep. Na het werk kroop Silke in de keuken om de stress van de dag van zich af te koken. Maar algauw bleek dat niet voldoende. Ze wou meer. Een mentale klik en een businessplan later kwam Food Luck er.

Bij Food Luck kom je voor het betere gezonde ontbijt. Denk: yoghurt met granola, vers fruitsap, een eitje met soldaatjes, speltbrood,… Je kan trouwens ook thuis genieten van Silkes granola: hij is te koop. Bij Food Luck kan je ook lunchen. Silke schrijft op een groot krijtbord de suggesties van de dag. Die gaan van gevulde zoete aardappel over een fishburger met tartaar tot volkorentabouleh met lamsgehaktballetjes. Doorlopend is er taart en andere zoetigheden beschikbaar. In het weekend is het vanaf 13u apero’clock met hapjes en drankjes.

Het interieur realiseerde Silke volledig zelf. Ze snuisterde urenlang op Pinterest en kreeg goede tips van haar mama, een interieurarchitecte. Het resultaat is een mix van Scandinavische elementen, een touch of koper en goud en de persoonlijke stempel van Silke.

Lees verder onder de advertentie

Info: wo-vr: 8u-17u, za: 8u30-18u30, zo: 8u-17u. Zandakkerlaan 3, 9070 Heusden.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Table stories

Table stories is het persoonlijke verhaal van Kimberley. Ze wil mensen laten genieten van de totaalbeleving rond tafelen. Dat doet ze met succes, op verschillende manieren.

Bij Table Stories kun je terecht voor little parties zoals een apero, lunch of brunch. Maar ook voor een van a tot z verzorgde private party, zoals een vrijgezellenbrunch, een gezellige familiebijeenkomst of een romantische tête-à-tête. Daarnaast biedt Kimberley ook apero-, ontbijt-, en brunchdozen aan. Dat is een houten doos vol liefde en lekkers om van te genieten. Dat kan bij Table Stories zelf, in jouw eigen woonkamer of tijdens een picknick in het park.

Het interieur van Table Stories is licht en fris, een écht plezier voor het oog. Kimberley studeerde interieurvormgeving en dat zie je meteen aan het Pinterestwaardige interieur. Het plaatje klopt volledig: van de meubels, over het eten tot de juiste bloemen en keramiek. Bij goed weer dekt Kimberley de tafel buiten. Je zit dan op een gezellig binnenkoertje van een school lekker te genieten.

Lees verder onder de advertentie

Info: Op woensdag, donderdag en vrijdag (12u-14u) kom je hier voor een lunch, aperitief of stukje taart. Op zondag (10u-14u) kan je uitgebreid ontbijten of brunchen. De andere dagen blijven open voor groepen. Te ontdekken in de Land van Waaslaan 78, 9040 Sint-Amandsberg.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Alix table et jardins d’amis

Vlakbij het Sint-Pietersstation vind je Alix table et jardins d’amis. Een groene parel middenin Gent. Hier geniet je op zondag van zelfgemaakt lekkers in de ommuurde stadstuin. Het gezegde ‘a sunday well spent, brings a week of content’ werd hier wellicht uitgevonden.

Op zondag ben je bij Alix welkom voor een picknick/brunch. Van mei tot en met september is de wondermooie tuin elke zondag open voor een picknick in het groen. Tussen 11 en 12 uur haal je een goedgevulde picknickmand (€ 25,00 p.p.) op en zoek je een plekje in de tuin uit. Je geniet op een dekentje in het gras, in de zitput, aan de tafels op het terras … Terwijl je ontspant met de krant of een partijtje kubb speelt, bereidt het team van Alix huisgemaakte salades, confituur, broodjes, vers fruit, zelfgemaakte limonade,… Wanneer de deuren om 15u dichtgaan, heb jij genoten van een zondag uit de duizend. Reserveer zeker een plekje want de plaatsen zijn beperkt.

Lees verder onder de advertentie

Ook buiten de zomer kan je hier een leuke zondag spenderen. Van oktober tot en met eind april kom je hier op zondag gewoon binnen brunchen.

Tip: van woensdag tot en met vrijdag kan je bij Alix lunchen. Iedere woensdagavond (vanaf 17u) tot eind september is er ook een aperomoment in de prachtige (!) stadstuin: na het werk, om iets te vieren of gewoon om de week te doorbreken.

Info: lunch van woensdag t.e.m. vrijdag van 12-14u. Picknick van mei t.e.m. september op zondag van 11-15u. Reserveren is noodzakelijk! Brunch: oktober t.e.m. april op zondag van 10-11u45u of van 12-14u. Reserveren kan via de reserveren-pagina. Kortrijksesteenweg 206, 9000 Gent.

Lees verder onder de advertentie

Foto’s Alix: Giane Lima Photography | Tekst Isabelle Naeyaert