3x de zolder in een ander jasje

beeld vtwonen Beeld

Een zolder is vaak louter een zee van ruimte die gebruikt wordt om afgedankte spullen in op te bergen. Maar wist je dat het – mits een aantal aanpassingen – het potentieel heeft om een stijlvolle slaapkamer of hippe badkamer te worden? Wij voorzien je alvast van inspiratie.

Lees verder onder de advertentie

Onder de sterrenhemel

Een slaapkamer op zolder? Ja hoor. Na een flinke opknapbeurt kan die donkere, met stof bedekte kamer schitteren als een waar slaapparadijs. Zelfs kleine zolders kan je optisch ruimer laten lijken met een licht kleurenpalet dat je doortrekt van muur tot plafond. Maar let op: bij een kamer die noordelijk georiënteerd is kan wit ‘koud’ worden, dan ga je beter voor warmere tinten. Kleed de slaapkamer verder aan met kussens en plaids voor een instant gezellig gevoel. En wil je de nacht doorbrengen onder een échte sterrenhemel? Hang enkele lichtjes op aan de balken, voor een dromerig effect. Meer tips voor een zolderslaapkamer? Die vind je hier.

Hoog maar niet zo droog

Zelfs de badkamer kan enkele verdiepingen omhoog. Akkoord, er zal wat werk aan te pas komen, maar het is zeker geen onmogelijke zaak. Een zolder heeft heel wat karakter door zijn unieke vormgeving en dakspanten. Mis je toch wat pit? Zet dan authentieke elementen zoals balken letterlijk extra in de verf door ze te beschilderen met sterk verdunde kalkverf, dat geeft een ruigere look. Maak je van de hele ruimte een grote badkamer of spreekt het loftgevoel van een badkamer gecombineerd met een slaapkamer je meer aan? De keuze is aan jou. Een douche is praktisch maar niets oogt luxueuzer dan een vrijstaand bad. En zeg nu zelf: wat is er beter dan baden onder de sterrenhemel? Meer informatie over een badkamer op zolder vind je hier.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Hoofd in de wolken

Na een zware klim richting de zolder, is niets zo fijn als uitblazen in een gezellige zithoek. Op zolder heb je carte blanche wat functionaliteit betreft, dus laat je creativiteit de vrije loop. Met een overvloed aan daglicht kan deze zithoek dé plek worden waar jij je hersenspinsels kan laten werken of net kan laten rusten. Een slaapbank met gezellige kussens kan de zolder in een wip omtoveren tot een logeerplek én staat leuk aan die hoge muur waar je boekplanken of rekken tegen bevestigt. En heb je inspiratie voor een man cave of eerder nood aan plaats waar heel het gezin kan komen ontspannen? Dan is de zolder beslist dat plekje in huis waar je naar op zoek bent.

Bron: 1. vtwonen 03-2018 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Danielle Verheul – 2. Styling Kim van Rossenberg | Fotografie Barbara Kieboom