10 beauties voor je boekenkast

Over kleur zijn verschillende boeken verschenen in binnen- en buitenland. Naast boeken die vooral de technische aspecten van kleur belichten zijn er ook tientallen, zo niet, honderden decoratieve en inspirerende boeken over kleur. Deze boeken gaan vooral in op de betekenis, toepassing en mogelijkheden van kleur in je interieur.

Boeken over kleur en interieur

Doe voordat je thuis echt met kwast en roller aan de slag gaat eerst nog wat inspiratie op uit deze boeken. Onze 10 favoriete boeken op een rij.

1. Kleurenleer – Johannes Itten (€ 22,95)
In 1961 verscheen in Duitsland het boek Kunst der Farbe van Johannes Itten. Een waar kunstwerk over het wonder ‘kleur’. Maar Itten wilde graag een groot publiek bereiken en werkte daarom aan een tweede, betaalbare versie. Kleurenleer is het resultaat en een must-have voor de kleurliefhebber. In slechts 100 pagina’s leer je alles wat je altijd al wilde weten over kleur.

2. Kleur in beeld – Anne van der Zwaag (€ 39,95)
Een prachtig boek over kleur. Bijzonder is dat kleur vanuit 2 invalshoeken wordt bekeken: theorie en praktijk. Deze worden met elkaar verbonden. Naast de inhoud is ook de vormgeving van het boek erg mooi. Elke foto in het boek is voorzien van een (uitneembare!) kleurstaal.

3. Kleur – Nathalie Taverne & Anna Lambert – (€ 14,95)
Van warm bruin tot koel blauw, het boek Kleur laat zien wat het effect is van deze kleuren op verschillende ruimtes in je huis. Verder leert dit nieuwe boek van Nathalie Taverne en Anna Lambert je hoe je door kleuren te combineren een bepaalde uitstraling in huis kunt creëeren. Of je nou van romantisch of design houdt, het boek staat vol met mooie sfeerfoto’s en interessante weetjes en kleuradviezen

4. Colour Hunting – Frame Publishers (€ 49,90)
Het boek Colour Hunting geeft inzicht in de manier waarop kleur ons dagelijks leven beïnvloedt. Een wereld zonder kleur? Dat zou een saaie boel zijn. Hoe bepaalt kleur wat we kopen, maken en voelen? De beelden en foto’s, artikelen en diepte interviews in het boek illustreren de rol van kleur in ‘commerce’, ‘aesthetics’ en ‘wellbeing’. Het boek wordt afgesloten met een hoofdstuk ‘Kleur weetjes’.

5. Kleur, inspiratie voor buiten – Marie Gon (€ 6,99)
Marie-Gon is een bekende interieurstylist in de interieurwereld. Naast het geven van stylingadvies aan zowel bedrijven als particulieren, geeft zij ook regelmatig kleurworkshops voor Histor en is ze al jaren actief op de Woonbeurs Amsterdam. In haar boek Kleur, inspiratie voor buiten, neemt ze je mee in de wereld van kleur. Het boek staat vol ideeën met kleur die makkelijk toe te passen zijn voor tuin en balkon.

6. Think Colour – Tricia Guild
Kleur is vaak het moeilijkste probleem als je bezig gaat met je interieur. Tricia Guild laat in dit boek zien hoe ze kleur gebruikt om de sfeer in een kamer te brengen of juist te veranderen. Een praktische handleiding, met veel interieurfoto’s.

7. Design seeds book vol. 4, part 1 – www.designseeds.com
Bij dit boek hoef je maar 1 ding te doen: genieten van de prachtige kleurenpaletten. In het boek zijn de mooiste kleurpaletten van Design Seeds gebundeld. Een groot succes, want ook volume 5 is net verschenen.

8. vtwonen kleurboek
Inspiratie voor de mooiste woonpaletten vind je in dit kleurboek. Het boek is ingedeeld in 9 hoofdstukken die ieder een palet behandelen. Van wit tot full-colour. Combineren, de juiste verhoudingen, de rol van daglicht: alle factoren die bijdragen aan een gevoel van ‘thuis zijn’ worden beschreven.

9. Kleur – Tom Fraser
Ben jij professioneel met kleur bezig? Dan is dit boek zeker een aanrader. In het boek wordt gekeken hoe kleur wordt toegepast in interieurs, gebouwen, kunst en design. Een complete kleurengids je van alles leert over kleur. Van kleur op internet tot kleurenpsychologie.

10. Editions Paumes – www.paumes.com Inspiratie opdoen voor je woonkamer, werkkamer, keuken of kinderkamer en dan ook nog het liefst in een bepaalde stijl, zoals Scandinavisch of juist Chinees? De kans is groot dat je het tussen de boeken van Editions Paumes. Dit kleine Japanse familiebedrijf is bekend geworden om de collectie kleurige interieurboeken. Voorzien van de mooiste interieurbeelden, waar je veel inspiratie uit haalt. De teksten zijn in het Japans, maar dat geeft niet, want de beelden spreken voor zich. Ook leuk om kado te geven.

nog meer: Wooninspiratie