Vaas + Bloem

Wat doe jij met je vaas en bloemen? Hang ’m op, lijst ’m in of maak er zelf een!
Vazen van houtKannen vazen

Flessen en touw vazenvazen

dienblad en vazen

Houten bloemen

Het mooie van deze compositie is het natuurlijke spel van de houtstructuur en het groen. Schik de bloemen nonchalant en mix met verschillende soorten en maten vazen.

Houten vaas € 37,50, fles hoog € 32,50, fles laag € 32,50 (www.shop-for-a-week.com). Houten hakblok € 175,- (Combitex). Houten plank € 140,- (Amsterdamsche Fijnhouthandel). Houten vijzel € 19,95 (Household Hardware). In de vazen staan chrysanten en bergvenkel.

Samen sterk

Als alternatief voor een boeket: een zelfgemaakte vaas van PET-flessen. Lijm de flessen onderling aan elkaar met een lijmpistool en bind de flessen samen met het touw. Voor een fris kleuraccent mogen de ringetjes rond de opening gewoon om de flessen blijven. Mooi met grassen als virgatem Heavy Metal, miscanthus en Chinees riet.

Houten tafel € 275,- (Combitex). Stoel privébezit.

Ingelijst

Sommige bloemen zijn zo mooi, die verdienen een lijst. Mooi om een wit dienblad als achtergrond en lijst te gebruiken en ernaast aanvullend bloemenbeeld te hangen. Zo ontstaat een klein, fris stilleven van natuur en fotografie.

Dienblad rechtop gebruikt 67x56x6 cm als omlijsting € 89,90 (House of Mayflower). Posters met bloemen vanaf € 3,99 (Ikea). Vaasjes Dutz hoog € 17,50, middel € 12,50, klein € 8,50 (Puur Bloemen). Vaasjes met tuitje van Ittalla € 29,95 (&Klevering).

Hangende tuin

Bloemen sieren iedere ruimte, dus ook de hal. Door meerdere kannen op te hangen maak je een levensgroot bloemenschilderij. Stel met z’n tweeën de compositie samen om overzicht op het stilleven te houden tijdens het ophangen.

Zonder water

In deze gevlochten zwarte vaas kan geen water, maar hij biedt wel een mooi houvast voor bijvoorbeeld gedroogde rozenbotteltakken. Dankzij de oervorm van deze transparante vaas kun je ze mooi schikken waardoor er ’s avonds een groots schaduwspel ontstaat. Extra voordeel: de takken blijven maanden mooi.

nog meer: Woonaccessoires