Insecten in de tuin? Leuk!

beeld vtwonen Beeld

Over het algemeen wil je natuurlijk liever geen insecten in je tuin, maar wist je dat heel veel beestjes een nuttige bijdrage leveren aan de tuin? En als je er op gaat letten, zijn er een heleboel leuke producten te vinden versierd met insecten!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Insecten in de tuin

Insecten in je tuin kunnen ervoor zorgen dat planten gaan bloeien en ook eten ze bijvoorbeeld weer andere beestjes op die schade aan planten kunnen brengen. Zo is de bladluis een lekker hapje voor het lieveheersbeestje.

Om insecten in je tuin te krijgen kun je een insectenhotel maken. Door de hoeveelheid plekjes waar ze zich kunnen settelen, trek je ook meerdere soorten aan. Een insectenhotel maak je als volgt:

  • Neem een paar oude, onbewerkte planken die samen een kistje vormen. Heel precies komt dit niet, insecten houden wel van slordig.
  • Maak ‘hotelkamers’ door afscheidingen te maken met dakpannen en snoeiafval. Vul het kastje met afgezaagde bamboestokjes, bramentakken of rietstengels.
  • Boor gaten van verschillende groottes in de kastjes, elk formaat lokt een ander beestje.
  • Lieveheersbeestjes en bijen kruipen het liefst in nauwe holletjes, zorg dus voor een massief blok hout waar je heel veel gaatjes in boort. Doorboor het blok niet helemaal, de achterkant moet dicht blijven.
  • De locatie van je insectenhotel is heel belangrijk. Kies een zonnige, warme plek uit en bevestig het hotel op een grote, stevige paal of schutting. Let vooral op dat het niet kan inregenen.
Lees verder onder de advertentie

Geen ruimte voor een insectenhotel of vind je het idee nog een beetje eng? Wen eerst even door bijvoorbeeld een insectenposter op te hangen! Deze poster is geïllustreerd door Tinou le Joly Senoville.

Het Deense merk Hagedornhagen verkoopt hele mooie producten met afbeeldingen van vlinders en kevers, zoals een set ansichtkaarten. Op tuinieren.nl kun je meer producten zien.

Voor meer tuininspiratie kun je terecht bij het tijdschrift Tuinieren en de website tuinieren.nl en volg Tuinieren op Pinterest.

Lees verder onder de advertentie

Deze blog is geschreven door Marike Bijlsma.