Geluid uit, focus modus aan: deze 3 noise cancelling koptelefoons zijn ideale bureau-accessoires

beeld vtwonen Beeld

Met een koptelefoon met noise cancelling functie kun je je overal concentreren. Met één druk op de knop zet je de herrie van de kantoortuin, gillende kinderen of de geluiden uit de trein even uit. Bovendien mogen sommige exemplaren, zoals deze drie, best tot modeaccessoires gerekend worden.

Lees verder onder de advertentie

Wat is noise cancelling precies?

Noise cancelling is een functie die sommige koptelefoons en oordopjes hebben, waarmee je storende omgevingsgeluiden en ruis kunt ‘uitzetten’. Overigens werkt dit bij koptelefoons over het algemeen beter dan bij oordopjes, omdat deze je oren meer afsluiten. De slimme techniek vangt het geluid uit je omgeving op via de microfoons in de koptelefoon. Deze geluiden worden vervolgens geneutraliseerd en gedempt door een antigeluid. Hoe dit precies werkt is een technisch verhaal over tegenbewegingen van geluidsgolven. Het komt erop neer dat je minder omgevingsgeluid hoort, zonder dat je het volume van de muziek harder hoeft te zetten. Dit is erg prettig voor het gehoor en het concentratievermogen. De noise cancelling functie werkt trouwens ook zonder naar muziek te luisteren, handig!


LEES OOK

Samen thuiswerken? Zo creëer je een werkplek voor twee

Kreafunk

Het Deense merk Kreafunk heeft duidelijk oog voor minimalistisch Scandinavisch design. Kijk maar naar dit strakke, draadloze exemplaar in retrotint oranje-bruin. Dat deze koptelefoon gezien mag worden, is een feit, maar daarnaast is ‘ie, niet geheel onbelangrijk, ook erg functioneel. De geluidskwaliteit is hoog, de batterij gaat tot vijftien uur mee en de koptelefoon beschikt over een goede noise cancelling functie. Ook fijn: de zachte kussens vallen helemaal over je oren, wat zorgt voor een comfortabele fit. Dit exemplaar is naast oranje-bruin verkrijgbaar in groen-bruin, geel-bruin, wit-beige, all-beige en all-black. Via Bol.com te koop voor€ 139,95.

“Kijk eens naar dit strakke, draadloze exemplaar in retro oranje-bruin. Wij zijn fan.”

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Sony

Deze stijlvolle noice cancelling koptelefoon van Sony wint de ene prijs na de andere en ook de gebruikersreviews zijn lovend. Het strakke ontwerp heeft comfortabel grote kussens in dezelfde kleur als het frame. De noise cancelling functie en het geluid zijn van hoge kwaliteit. En deze draadloze bluetooth koptelefoon heeft een ingebouwde microfoon, waardoor deze ideaal is om mee te (video)bellen. Als kers op de taart gaat de batterij maar liefst dertig uur mee. Is de koptelefoon dan toch leeg op een onverwachts moment? Geen probleem, na slechtst tien minuten opladen kan hij weer vijf uur mee. De Sony WH-1000XM4 is verkrijgbaar in zilver, wit, zwart en blauw en kost € 245,-.

beeld vtwonen Beeld

“Dankzij hoor je minder omgevingsgeluiden, zonder dat je het volume van de muziek harder hoeft te zetten.”

Lees verder onder de advertentie

JBL

Thuiswerken met lawaaierige buren of net iets te drukke kinderen? Dat is kinderspel met deze jeansblauwe JBL koptelefoon. Met één druk op de knop zet je al het geluid even uit. Ook de batterij van dit exemplaar gaat tot wel dertig uur mee. Staat ook de noise cancelling functie aan? Dan kun je tot wel twintig uur non stop luisteren. Ter referentie: dat zijn driehonderd nummers in stilte luisteren. Moet voldoende zijn toch? Met de meegeleverde kabel is de JBL koptelefoon bovendien altijd te gebruiken, ook als de batterij leeg is. Deze koptelefoon heeft naast noise cancelling nog een ander leuk, technisch snufje: hij is te koppelen aan Google Assistant. Zo regel je de muziek, zonder je telefoon op te pakken. Deze JBL Live 650BTNC kost € 114,- en is onder andere verkrijgbaar via deze link. Ook beschikbaar in het wit of zwart.

“Hangend om je nek of trots op je hoofd: sommige koptelefoons mogen best tot modeaccessoires gerekend worden.”

beeld vtwonen Beeld

LEES OOK
Extra grote mokken voor koffie- en theeliefhebbers

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld via Sony

Lees verder onder de advertentie