De mooiste én beste kamerplanten om cadeau te doen

Plantenliefhebber of niet: een kamerplant is het perfecte cadeau om te geven of te krijgen. Jong of oud, iedereen wordt er blij van. Daarnaast passen kamerplanten in elk interieur en de nieuwe eigenaar zou er zomaar eens jaren van kunnen genieten. Het aanbod is reusachtig, maar de ene plant is meer geschikt om weg te geven dan de andere. Dit zijn de leukste kamerplanten om cadeau te doen.

vtwonen kamerplant Monstera cadeau

Welke kamerplanten geef je cadeau?

Alle planten zijn natuurlijk fantastisch om cadeau te geven of te krijgen. Toch zijn sommige kamerplanten meer geschikt als cadeau, omdat ze makkelijk te verzorgen zijn. Wel zo handig, want misschien heeft de nieuwe eigenaar allesbehalve groene vingers, of gewoon te weinig tijd. Met deze kamerplanten zit je sowieso goed.

Om mee te geven

Als je er zeker van wilt zijn dat jouw cadeau een lange levensduur heeft, kun je de ontvanger een paar tips geven over de verzorging van de plant. Op een leuke kaart bijvoorbeeld. Grote kans dat dit beter overkomt dan het standaard plantenkaartje die standaard samen met de plant wordt meegegeven. Maak het cadeau helemaal af met een te gekke bloempot: succes gegarandeerd.

LEES OOK
Waar voor je geld: deze kamerplanten scoor je met elk budget

Sanseveria

Een klassieker in plantenland. De Sanseveria of vrouwentong vraagt weinig omkijken én doet het goed op bijna alle plekken in huis. Daarnaast heeft de sanseveria over het algemeen een vrij lange levensduur. Zo kan degene die ‘m cadeau krijgt er sowieso lang van genieten.

Monstera

Heel populair en de perfecte kamerplant voor startende plantenliefhebbers: de Monstera. Ze wordt ook wel gatenplant genoemd, door de bijzondere bladeren. De monstera is ook nog eens super makkelijk in de verzorging.

Cactus

Een cactus cadeau doen is een goede optie als je zeker weet dat de ontvanger geen groene vingers heeft. Maak het extra feestelijk door een mix van mini-cactussen cadeau te doen. Echt uitpakken doe je met een cactus van formaat. 

Pachira

Een Pachira, ook wel geldboom, is een populaire plant om cadeau te doen. Bij een housewarming bijvoorbeeld, of om iemand succes te wensen met een nieuwe baan. Dat is niet zo gek, want deze plant staat symbool voor rijkdom en geluk. Daarnaast zou de geldboom positieve energie meebrengen. Perfect!

Zamioculcas

Een makkelijkere kamerplant vind je bijna niet: de Zamioculcas. Een topper van een plant om cadeau te doen. Want zelfs als diegene de Zamioculcas even zou verwaarlozen, overleeft-ie het gewoon. 

LEES OOK
Waarom elke plantenliefhebber een plantenspuit moet hebben

Philondendron Scandens

Een speelse plant doe je cadeau met de Philodendron Scandens. Deze leuke hangplant heeft ook nog eens hartvormige bladeren. Een extra lief cadeau dus die makkelijk te verzorgen is.

Calathea

Een echte eyecatcher is de Calathea of pauwenplant. De mooie bladtekeningen maken deze kamerplant een uniek cadeau. Dat niet alleen, de Calathea heeft ook nog een andere bijzondere eigenschap. ’s Nachts krullen de bladeren namelijk dicht, om ’s ochtends weer open te klappen. Misschien nog wel belangrijker: de pauwenplant is ook een makkelijke als het om verzorging gaat. 

Terrarium

Eigenlijk geef je met dit cadeau een toffe woonaccessoire weg, want door het eigen ecosysteem van een terrarium heb je er absoluut geen omkijken naar. Al blijft het wel leuk om naar te kijken natuurlijk. Je kunt dit cadeau nog meer liefde toestoppen door ‘m zelf te maken. In deze video wordt uitgelegd hoe je zelf een terrarium in een pot maakt.

LEES OOK
Geen omkijken naar: planten in een vaas

nog meer: Woonaccessoires