3 x lijstideeën om in te kaderen

Een muur vol fotolijstjes: het brengt de hele kamer tot leven. Maar wat als we je enkele tips gaven om je interieur er echt te laten uitspringen? We lijsten 3 ideetjes op voor jou!

Gezichtsbedrog

Think outside the box. Of er juist netjes in. Wat je ook verkiest, met lijm, sierlijsten en een beetje handigheid kom je al heel ver. Leg de sierlijsten op hun achterzijde en breng lijm aan. Plak ze in de gewenste vorm tegen de muur et voila! Je hebt zonet je eigen fotolijst gemaakt. Smuk het geheel nog wat op met je eigen fotocreaties en pin ze op de muur. Zo heb jij in no time voor creatieve decoratie gezorgd. En het ziet er nog goed uit ook!

Driedimensionaal

Steekt de veranderdrang weer de kop op? Ga dan eens voor houten blokken aan de muur. Je hebt ze in alle soorten (denk: eiken, noten, essen en mahonie) en maten en je kan er eindeloos mee combineren. Zo’n houten blokken geven je muur niet alleen een extra dimensie, maar zorgen ook voor een gezellige warmte én je foto’s springen er -letterlijk dan- helemaal uit. Tip: gebruik spuitlijm om je foto’s op de houten blokken te hangen. Zo kan je ze makkelijk wisselen wanneer je alweer een nieuwe lading foto’s van je favoriete zomeruitjes in huis haalde.

Structuur

Wil je origineel uit de hoek komen, maar zit je wat krap bij kas? Dan zijn papieren fotolijsten misschien de oplossing voor jou! Door hun rechthoekige vorm behoud je de structuur in je huis en oogt je woonkamer niet wanordelijk. Krijg je eerder rillingen van structuur en orde, dan kan je nog steeds voor de nonchalante look gaan. Dat doe je door gekreukt papier te gebruiken. Of laat je papieren fotolijsten een beetje overlappen. Originele wanddecoratie in huis? Check.

Bron: beeld 1 – vtwonen 08-2015 | Fotografie Jeroen van der Spek & Styling Fietje bruijn| beeld 2 en 3 – Fotografie Jansje Klazinga & Styling Frans Uyterlinde |

nog meer: Woonaccessoires