Maak je eigen beautyproducten met het DIY boek van Zolea

beeld vtwonen Beeld

Wie geregeld een bezoekje op onze website brengt, zal de naam Zolea ongetwijfeld kennen. Zoë Van Quickelberge, beter gekend als Zolea, heeft al jaren haar eigen groene beautyblog en maakt sinds enkele maanden ook de leukste DIY’s voor vtwonen. Met al die ervaring en tonnen creativiteit kon een eigen boek niet uitblijven. ‘Homemade Beauty’ bevat meer dan 50 recepten voor natuurlijke verzorgingsproducten. En psst … Wij mogen één van haar receptjes met jullie delen én 3 van haar boeken weggeven!

Lees verder onder de advertentie


Over Homemade Beauty

In haar boek ‘Homemade Beauty’ doet Zolea allerlei leuke beauty DIY’s uit de doeken. Daarbij denkt ze niet alleen aan het milieu, maar ook aan je huid. Een groot deel van de bestanddelen die momenteel in onze verzorgingsproducten aanwezig zijn, zijn namelijk niet zo goed voor je lichaam. Maak daarom je eigen zeep, parfum, shampoo, gezichtsmaskers en make-up en doe je lichaam, het milieu én je portemonnee een groot plezier! Hoe je zelf je deodorantcrème maakt? Dat vind je hieronder!

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie


DIY deodorantcrème

Vergeet de vervuilende deodorantsprays die vaak leiden tot irritatie van de huid! Met deze deodorantcrème voorkom jij die vervelende zweetgeurtjes zonder het milieu of jezelf ermee te schaden.

Benodigdheden

Lees verder onder de advertentie
 • Cacaoboter
 • Wijnsteenpoeder
 • Natriumbicarbonaat
 • Etherische olie (bv. grapefruit of patchoeli)
 • Lege deodoranttube

Opgelet: voor sommige mensen kan natriumbicarbonaat irriterend werken op de huid. Test deze deodorantcrème dan ook eerst even op een klein stukje van je huid (bijvoorbeeld de plooi van je elleboog).

Voor 100 gram deodorantcrème

Lees verder onder de advertentie
 • Smelt 33 gram cacaoboter au bain-marie. Haal de kom nadien van het vuur en voeg hier 33 gram wijnsteenpoeder en 33 gram natriumbicarbonaat aan toe. Laat alles goed afkoelen en meng het dan goed.
 • Etherische oliën kunnen extra eigenschappen toevoegen die fijn zijn in een deodorant:
 • Patchoeli en salie werken adstringerend, waardoor je wat minder zweet;
 • Grapefruit helpt slechte en onaangename geuren te verdrijven;
 • Citroen brengt de pH-waarde van deze deodorant in balans en ruikt heerlijk fris.
 • Giet je deodorant in een lege, schone deodoranthuls en laat afkoelen.

Bewaartijd: 6 maanden.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Schrijf je in en win!

Wil jij ook starten met het maken van je eigen beautyproducten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, vul onderstaand formulier in en maak kans op het DIY boek ‘Homemade Beauty’ van onze eigen vtwonen blogster Zolea. We mogen 3 exemplaren wegschenken! Deelnemen kan t.e.m. 12/07. Hier vind je het wedstrijdreglement. De winnaar ontvangt een persoonlijk bericht. Succes!

[r]form-1309[/r]

Niet gewonnen? Niet getreurd! Je kan haar boek ook zelf kopen via www.vanhalewyck.be

Lees verder onder de advertentie