Zo laat je de bureaustoel blenden met het interieur

Bureau zelfgemaakt door Willem. Vintage bureaustoel Marktplaats. Wandlamp Serge Mouille. Blauwe pennenbak Hay. Vazen vintage. Beeld

De werkkamer is meestal niet de grootste ruimte in huis. Sterker nog; vaak kom je hier eerder ruimte te kort en oogt het er snel rommelig. De oplossing: laat je bureaustoel blenden met het interieur, waardoor alles één geheel wordt en de ruimte in de werkkamer groter lijkt. We leggen je uit wat we daar precies mee bedoelen.

Lees verder onder de advertentie

Blenden met de muur

Laat je bureaustoel voor het meest rustgevende effect blenden met de muur. En als we zeggen blenden, bedoelen we ook echt blenden. Een lichtroze muur – daar mag prima een stoel in precies die kleur voor staan, net als bij iedere andere kleur. Je zult zien dat het meteen voor meer rust zorgt. Kijk maar naar de werkkamer hierboven.

LEES OOK
Bureaustoelen voor je thuiswerkplek: dit zijn de mooiste

Blenden met de vloer

Donkere houten vloer? Kies een bureaustoel in dezelfde kleur, bijvoorbeeld donkerbruin leer. Andersom werkt het natuurlijk ook: bij een lichte eikenhouten vloer kies je bijvoorbeeld een stoel met beige stoffering. Tip: om je bureaustoel te laten blenden met de vloer hoef je zeker niet meteen de vloer te verven of aan te passen, een vloerkleed volstaat ook prima. Let er wel op dat het vloerkleed niet hoogpolig is, want dat is niet echt handig als je een bureaustoel met wieltjes eronder hebt. Een stoel zoals deze van MADE biedt in dat geval uitkomst.

Lees verder onder de advertentie

Blenden met het bureau

Als laatste kun je er ook nog voor kiezen om meer rust te creëren door de bureaustoel te laten blenden met het bureau. Het handigst in dit geval is om gewoon een bij elkaar passende set aan te schaffen. Als dat er niet is, kun je kijken of je een stoel en tafel in dezelfde kleur of van hetzelfde materiaal kunt vinden zodat je zelf de set samenstelt.

Shop een bureaustoel…

Bron: beeld: vtwonen 13-2021 | productie De Rookerij | styling, fotografie en tekst Jeltje Janmaat | tekstbewerking Anne van den Dool

Lees verder onder de advertentie