Veelzijdig wit voor een serene en rustige werkplek

Zwart houten bureau 150x60x74 cm, kruk met webbing, lamp met gaas, keukenontwerp (anoukb.com). Zwart wandobject, prijs op aanvraag (tessaderijk.com). Houten hoofd (nordal.eu). Object op voet (hm.com). Papier-maché bloempotten van Marie Michielssen, zwart 47×50 cm (hxØ), zand 47×50 cm (hxØ) (serax.com). Bureaustoel EA 117 (homestede.nl). Overig privébezit. Beeld

Wit saai? Nee hoor, niets is zo veelzijdig als wit. Al helemaal op je werkplek is wit een fijne ‘kleur’. Wit in de werkkamer zorgt voor rust, creativiteit en een ruimtelijk gevoel. Dat laatste komt goed van pas, want je werkplek is vaak niet een al te grote ruimte. Creëer een serene en ruimtelijke werkomgeving door voor wit te kiezen.

Lees verder onder de advertentie

Keuze in stijlen

Je kunt wit op verschillende manieren stylen. Je ziet de kleur vaak terugkomen in de woonstijlen basic en design, maar je kunt wit net zo goed als basis nemen voor een vintage, industriële of klassieke werkkamer. Wit is niet voor niets veelzijdige: met de juiste accessoires geef je de werkkamer al snel een geheel andere look. Ontdek jouw woonstijl en welke accessoires daarbij passen en neem dit als basis voor je witte werkplek.

Verschillende soorten

en boost en is goed te combineren met koele kleuren. Crème wit is een warmere tint en geeft een wat gezelligere sfeer aan je werkkamer, maar blijft neutraal en fris. Nude tinten zijn hier perfect mee te combineren. Zuiver wit zit precies tussen deze twee tinten in. Als je niet kunt kiezen, zit je met deze tint dus altijd goed.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Basiselementen

Een werkplek heeft natuurlijk goede meubels nodig. Zoek een bureau uit waar jij goed aan kunt zitten en een stoel waar je uren op kunt spenderen. Wil je je werkkamer echt helemaal in het wit stylen, kies dan ook voor witte meubels. Zo creëer je een volledig kalme werkkamer. Voor meer pit en contrast kies je voor zwart en voor een warmere sfeer zit je goed met houten meubels.

Materialen

Om te voorkomen dat al dat wit een steriel gevoel geeft, kun je gebruik maken van verschillende soorten materialen. Kies bijvoorbeeld voor een stoffen lampenkap, een bouclé bureaustoel, een wollig vloerkleed of linnen gordijnen. Door de verschillende stoffen ontstaat er meer sfeer in de witte werkomgeving. Je zult meteen een ander gevoel ervaren.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Accessoires

Accessoires maken een ruimte levendig en persoonlijk. Zo ook je werkkamer. Om het rustige gevoel te behouden, kun je accessoires in lichte kleuren shoppen. Denk aan beige, grijs en wit, zoals in dit lichte kantoor.

Kleurrijke en warme accenten

Houd je van een witte basis, maar mag er ook best wat kleur voorkomen in jouw (thuis)kantoor? Dan kun je het beste kleur toevoegen in kleine items. Een mooie groene plant op een wandplank, een groepje gekleurde kandelaars of een vaas met vrolijke bloemen zullen al een groot verschil maken. Ook goud en zwart staan mooi in een witte omgeving. Die kleuren zorgen juist voor een chique sfeer. Zo kun je eindeloos blijven combineren en stylen.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Héél veel wit…