Terug naar school: zo maak je een sfeervolle studieplek in de tienerkamer

beeld vtwonen Beeld

De scholen zijn weer begonnen. Voor oudere kinderen betekent dat niet alleen weer het terugzien van vrienden en vriendinnen, maar ook het oppakken van huiswerk. En dus is een stijlvolle, fijne eigen studieplek broodnodig. Om te focussen, te leren en toch ook te spelen. Deze ideeën pas je makkelijk toe in de tienerkamer.

Lees verder onder de advertentie

Wereldplek

Niets mis met een beetje dagdromen tussen het huiswerk maken of knutselen door. Sterker nog: dat bevordert de creativiteit. Zo’n XXL wereldkaart op de muur prikkelt de fantasie én zorgt voor een leuke toevoeging vol kleur. En ach, dan schiet kindlief eens uit met je pen of lijmkwast; dat kan zo’n oude werktafel prima hebben.

Werkplaats en studieplek ineen

Het is even passen en meten om al het gereedschap en de klosjes, pennen en scharen kwijt te kunnen, maar dan heb je wel een overzichtelijke opbergplek. Lekker nostalgisch, zo’n vintage gereedschapsbord. Zit de crux ’m juist in het klussen, dan is dit een mooie co-productie voor jong en oud. Sla spijkers en haakjes in een plaat mdf, schilder de contouren van het gereedschap erop en de firma Knutsel & Klus kan aan de slag met het volgende project. En ook deze plek fungeert ideaal als studieplek, want al het gereedschap werkt hartstikke inspirerend.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Verstoppertje

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet… Huiswerk gemaakt? Dan kan de schuifdeur van de grote kast slash roomdivider dicht en is de werkplek weer verstopt. De schuifdeur zelf houdt zich verborgen achter een stalen plaat. Even een paar magneten inslaan en de nieuwste tekeningen, knipsels en foto’s kunnen weer opgehangen worden.

beeld vtwonen Beeld

LEES OOK
Zo geef je een tienerkamer een upgrade met een budget van 500 euro

Lees verder onder de advertentie

Hoogstandje

Een superhoogslaper met een kledingkast, vakkenkast én inklapbaar bureau eronder. Ofwel: alle slaap-, opberg- en werkbenodigdheden in één handig meubel. Dat is nog eens slim gebruik maken van de werkplek. Om het wat persoonlijker te maken, is het toevoegen van een gallery wall een snelle oplossing. Is je kind van fan dieren of toch meer weg van auto’s? Een fotowand vol afbeeldingen ervan valt sowieso in de smaak.

beeld vtwonen Beeld

Collage degree

Een inspirerende omgeving vergroot het werkplezier. Handig dus om een flinke dosis creativiteit rondom de studieplek te verwerken. Stuk voor stuk leuk voor later, maar nu minstens zo verrassend als collage aan de muur: hang de kunstwerken van je Picasso-in-de-dop in een groep bij elkaar – in verschillende formaten en vormen, maar met hetzelfde thema – dan versterken ze elkaar. Handig: gebruik klemborden, zo kan er gemakkelijk afgewisseld worden met nieuwe tekeningen.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Podiumdier

Na het leren moet de kleine student beloond worden met een speelmoment. Dan is zo’n podiumbank handig. Het kan eerst de plek zijn om rustig te leren, en daarna om lekker te spelen. Klaar met spelen? Lades open en speelgoed erin; opgeruimd staat netjes. Zo kan er van alles gedaan worden op dezelfde plek, zonder dat het een rommel wordt.

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Bron: Bron: vtwonen 02-2016 | Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Jeroen van der Spek