De beste tips voor een goede werkplek inrichting

beeld vtwonen Beeld

We werken steeds vaker thuis. Het is dan fijn om een goede werkplek inrichting te hebben. Wij geven je hier de beste tips om jouw thuiswerkplek mooi en praktisch in te richten.

Lees verder onder de advertentie

Ruimte of plek vinden

Niet iedereen heeft een eigen kantoor in huis, daarom moet je vaak in huis op zoek naar een geschikte plek of ruimte om een werkplek te kunnen inrichten. Voor een werkplek in de woonkamer moet je wel netjes zijn, maar het is een stuk gezelliger. Heb je een loze ruimte onder de trap? Dan kun je een werkplek onder de trap maken. Een mobiele werkplek is ideaal als je weinig plek in huis hebt.

Werkplek inrichting

Een werkplek hoeft niet saai te zijn. Als je thuis werkt kun je je werkplek inrichten helemaal zo doen zoals jij dat mooi vindt. Leuk is bijvoorbeeld een werkplek met fluo, witte werkplek of deze industriële werkplek. Wil je liever iets persoonlijkers? Ga dan voor een werkplek met kunst en leuke items waar je vrolijk van wordt en inspiratie krijgt.

Bureau kiezen

Een mooi bureau kan natuurlijk niet ontbreken bij de werkplek inrichting. Zo kun je gaan voor een heel klein bureau waar alleen een laptop op past. Is je kamer te klein voor een bureau en een kast? Dan kun ook kiezen voor een bureau met een kast erop. Of ga je voor een smal bureau dat weinig ruimte inneemt. Past perfect in een kleine ruimte! Heb je nog een oude tafel staan en heb je een nieuw bureau nodig? Je kunt allerlei soorten tafels als bureau gebruiken, bijvoorbeeld een bistrotafel, legertafel of sidetable.

Lees verder onder de advertentie

Duurzaam en ergonomisch

Als je veel thuiswerkt is het belangrijk om de werkplek ergonomisch in te richten. Zorg dus voor een goede bureaustoel en bureau op de juiste hoogte. Op die manier kun je bijvoorbeeld rugklachten voorkomen. Daarnaast kun je beter duurzame spullen kopen, zodat ze lang mee gaan.

Shoppen voor je werkplek


Lees verder onder de advertentie

Bron: styling Fietje Bruijn, fotografie Alexander van Berge