vtwonen Landelijk

Heerlijk recept: Floorabella tovert aardbeien om tot fris schepijs

 
Floorabelle met haar zelfgemaakte aardbeienijs met mascrapone en pastis beeld vtwonen Landelijk
beeld vtwonen Landelijk
 
Leestijd 1 minuut

Receptschrijver, stylist en fotograaf Floor van Dinteren, culinair en creatief brein achter Floorabella, brengt recepten tot leven. In elke editie van vtwonen Landelijk deelt ze haar kijk op de landelijke way of living én een recept.

Lees verder onder de advertentie

Floor: 'Wat een heerlijke tijd is het toch, het seizoen van de aardbei. Voor mij betekent dit dat de dagen vol zonneschijn zijn, zodat de aardbeien hun mooie dieprode blos krijgen. Lekker op een kleed in het veld zitten met een grote schaal vol geurige aardbeien is voor mij puur genieten. Maar soms doen we extra feestelijk en maken we van de vruchten dit overheerlijke aardbeienijs. Met het scheutje pastis smaakt het naast zoet en romig ook lekker fris.'

Tip

Vervang de pastis door amaretto of cointreau voor een andere smaaksensatie.

“Lekker op een kleed in het veld zitten met een grote schaal vol geurige aardbeien is voor mij puur genieten”

Floorabelle met haar zelfgemaakte aardbeienijs met mascrapone en pastis beeld vtwonen Landelijk
beeld vtwonen Landelijk
Lees verder onder de advertentie

Dit heb je nodig

• 300 g verse aardbeien

• 2 el pastis

• 250 g mascarpone

• 500 ml verse slagroom

• 100 g poedersuiker

• 1 vanillestokje

• 8 ijshoorns

Zo maak je het

STAP 1 Doe de aardbeien en de pastis in een blender. Voeg mascarpone, slagroom en poedersuiker toe.

STAP 2 Snijd het vanillestokje open en schraap het zaad eruit. Doe bij de aardbeien en mix alles tot een smeuïg mengsel.

STAP 3 Schenk het aardbeienmengsel in een kom en zet deze in de diepvries. Roer het mengsel om het halfuur met een vork door. Na ongeveer 3 uur zal het ijs bevroren zijn.

STAP 4 Dip de ijslepel in een beker warm water om mooie ijsbolletjes te kunnen scheppen. Doe in ieder hoorntje een flinke bol. Garneer met een verse aardbei en serveer met de geklopte verse room.

Zelfgemaakte aardbeienijs met mascrapone en pastis beeld vtwonen Landelijk
beeld vtwonen Landelijk
Lees verder onder de advertentie