Floor: 'Wat een heerlijke tijd is het toch, het seizoen van de aardbei. Voor mij betekent dit dat de dagen vol zonneschijn zijn, zodat de aardbeien hun mooie dieprode blos krijgen. Lekker op een kleed in het veld zitten met een grote schaal vol geurige aardbeien is voor mij puur genieten. Maar soms doen we extra feestelijk en maken we van de vruchten dit overheerlijke aardbeienijs. Met het scheutje pastis smaakt het naast zoet en romig ook lekker fris.'
Tip
Vervang de pastis door amaretto of cointreau voor een andere smaaksensatie.
“Lekker op een kleed in het veld zitten met een grote schaal vol geurige aardbeien is voor mij puur genieten”
Dit heb je nodig
• 300 g verse aardbeien
• 2 el pastis
• 250 g mascarpone
• 500 ml verse slagroom
• 100 g poedersuiker
• 1 vanillestokje
• 8 ijshoorns
Zo maak je het
STAP 1 Doe de aardbeien en de pastis in een blender. Voeg mascarpone, slagroom en poedersuiker toe.
STAP 2 Snijd het vanillestokje open en schraap het zaad eruit. Doe bij de aardbeien en mix alles tot een smeuïg mengsel.
STAP 3 Schenk het aardbeienmengsel in een kom en zet deze in de diepvries. Roer het mengsel om het halfuur met een vork door. Na ongeveer 3 uur zal het ijs bevroren zijn.
STAP 4 Dip de ijslepel in een beker warm water om mooie ijsbolletjes te kunnen scheppen. Doe in ieder hoorntje een flinke bol. Garneer met een verse aardbei en serveer met de geklopte verse room.