vtwonen Landelijk

Onweerstaanbaar recept: knapperig herfstbrood met vers geplukte paddenstoelen van Floorabella

Floorabella
Floorabella
Leestijd 2 minuten
Lees verder onder de advertentie

Floor: 'Je kunt het ruiken wanneer de herfst weer in de lucht hangt. De geur in het bos verandert van verkwikkend fris naar vol, rijp en zwoel. Geuren van vallend blad, rijpe noten en natuurlijk... paddestoelen. Mijn droom is om deze grillige beauty's, die zo heerlijk smaken in dampende pannen soep, risotto's, herfststoofpotten en homemade pizza's, zelf te kunnen plukken. Om te weten welke paddenstoelen je kunt plukken en welke je beter kunt laten staan.'

“Ik geniet van de dames die je op de herfstmarkten ziet staan met hun vers geplukte waren”

Floorabella
Floorabella

'Het lijkt me heerlijk om weer eens naar Frankrijk te reizen om daar in het najaar op zoek te gaan naar manden cepes, trompettes de la mort en girolles, om ze daarna te verwerken in de lekkerste gerechten. Ik geniet van de dames die je op de herfstmarkten ziet staan, wanneer de ochtendnevel nog niet is opgetrokken, waar zij hun vers geplukte waren tentoonstellen. Als je kijkt naar smaak, textuur en uiterlijk, is de paddenstoel mijn favoriete ingrediënt van de herfst.'

Lees verder onder de advertentie

Dit heb je nodig voor het herfstbrood

• 500 g speltbloem
• 1 tl zeezout
• 7 g gist
• 350 ml handwarm water
• 1 el honing
• 250 g paddenstoelen
• 4 tenen knoflook
• 300 g roquefort
• scheutje olijfolie
• handvol salieblaadjes

Floorabella
Floorabella

Zo maak je het

1. Meng in een kom speltbloem, zeezout en gist door elkaar. Schenk er water en honing bij en roer dit goed door. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en kneed het met de hand, totdat het soepel en elastisch is. Doe het deeg terug in de kom en dek af. Laat 4 uur rusten.

2. Verwarm de oven voor op 200ºC.

3. Bestrooi een werkvlak met bloem en stort het deeg erop. Verdeel het deeg in twee stukken en vorm er met je handen twee rustieke, platte broden van.

4. Fruit de paddenstoelen en salie in de olie met de uitgeperste knoflook. Verdeel dit over het brood met de roquefort.

5. Schuif het brood in de oven en bak het in 25 minuten goudbruin en knapperig.

6. Besprenkel het brood voor serveren nog met wat olijfolie en bloemenhoning.

Lees verder onder de advertentie