Dit heb je nodig
200 g glutenvrije bloem, bijvoorbeeld Mix B van Dr. Schär
250 g donkerbruine basterdsuiker
4 el koek- en speculaaskruiden
4 eieren
8 g bakpoeder, bijvoorbeeld van Dr. Oetker
Zo maak je de glutenvrije peperkoek
- 1.
Doe alle ingrediënten in een kom en zet de mixer aan. Mix goed tot alle klontjes zijn verdwenen. Voeg eventueel extra speculaaskruiden toe als je van lekker spicy houdt.
- 2.
Vet een bakblik in of doe er bakpapier in. Schenk het kruidkoekmengsel erin en zet het blik zo'n 40 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven. Prik met een grote satéprikker in de koek om te kijken of hij gaar is. Blijft er na het prikken niks aan je prikker hangen, dan is de koek gaar.
- 3.
Haal de glutenvrije kruidkoek uit het bakblik en leg 'm op een snijplank. Wikkel de kruidkoek meteen in aluminiumfolie, dit zorgt ervoor dat de koek een plakkerige buitenkant krijgt. Haal de koek als hij is afgekoeld uit het folie.
De mooiste serveerschalen
LEES OOK
Chai naked cake: hét recept dat elke kerst tot een hoogtepunt maakt
/d73541c27e814e23bea0e09768010026/image.jpg)
/e1d2f9ef9f114348890b27d97e0bbf67/image.jpg)
/bbe06a219d184bebbc07e07f62fad882/image.jpg)
/232e2d93abc741a0b480c876d60861fb/image.jpg)
/fbcf79d3fa1a46faa0f9238fa66241d1/image.jpg)
/8b887070eb12415bbfab5e11dcf16781/image.jpg)