vtwonen Landelijk

Glutenvrije peperkoek: een heerlijk recept voor de decembermaand

De tafel met marmeren blad nam Chloé over van de vorige bewoners. De uitsteekvormen komen uit San Francisco, Chloé kocht ze onder andere bij Williams Sonoma. vtwonen Landelijk 11-2025 | styling Wilma Custers | fotografie Fabienne Delafraye
vtwonen Landelijk 11-2025 | styling Wilma Custers | fotografie Fabienne Delafraye
Leestijd 1 minuut
Lees verder onder de advertentie

Dit heb je nodig

  • 200 g glutenvrije bloem, bijvoorbeeld Mix B van Dr. Schär

  • 250 g donkerbruine basterdsuiker

  • 4 el koek- en speculaaskruiden

  • 4 eieren

  • 8 g bakpoeder, bijvoorbeeld van Dr. Oetker

De tafel met marmeren blad nam Chloé over van de vorige bewoners. De uitsteekvormen komen uit San Francisco, Chloé kocht ze onder andere bij Williams Sonoma. vtwonen Landelijk 11-2025 | styling Wilma Custers | fotografie Fabienne Delafraye
vtwonen Landelijk 11-2025 | styling Wilma Custers | fotografie Fabienne Delafraye
De tafel met marmeren blad nam Chloé over van de vorige bewoners. De uitsteekvormen komen uit San Francisco, Chloé kocht ze onder andere bij Williams Sonoma. vtwonen Landelijk 11-2025 | styling Wilma Custers | fotografie Fabienne Delafraye
vtwonen Landelijk 11-2025 | styling Wilma Custers | fotografie Fabienne Delafraye

Zo maak je de glutenvrije peperkoek

  1. 1.

    Doe alle ingrediënten in een kom en zet de mixer aan. Mix goed tot alle klontjes zijn verdwenen. Voeg eventueel extra speculaaskruiden toe als je van lekker spicy houdt.

  2. 2.

    Vet een bakblik in of doe er bakpapier in. Schenk het kruidkoekmengsel erin en zet het blik zo'n 40 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven. Prik met een grote satéprikker in de koek om te kijken of hij gaar is. Blijft er na het prikken niks aan je prikker hangen, dan is de koek gaar.

  3. 3.

    Haal de glutenvrije kruidkoek uit het bakblik en leg 'm op een snijplank. Wikkel de kruidkoek meteen in aluminiumfolie, dit zorgt ervoor dat de koek een plakkerige buitenkant krijgt. Haal de koek als hij is afgekoeld uit het folie.

Lees verder onder de advertentie
De tafel met marmeren blad nam Chloé over van de vorige bewoners. De uitsteekvormen komen uit San Francisco, Chloé kocht ze onder andere bij Williams Sonoma. vtwonen Landelijk 11-2025 | styling Wilma Custers | fotografie Fabienne Delafraye
vtwonen Landelijk 11-2025 | styling Wilma Custers | fotografie Fabienne Delafraye

De mooiste serveerschalen

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Chai naked cake: hét recept dat elke kerst tot een hoogtepunt maakt