Stylingtips van Marianne: warmte op het aanrecht

Een afzuigkap, glimmende pannen en scherpe keukenmessen: alles in de keuken is nuttig, niet gezellig. Toch? Dat ziet Marianne graag anders. Met een paar simpele stylingtips brengt ze warmte op het aanrecht en maakt ze van een kille keuken een gezellige plek.

Warmte op het aanrecht

‘Harde materialen en strakke lijnen, vaak is de basis van een keuken ongezellig en kil. Daar ga ik verandering in brengen, ik ga het verzachten’, zegt vtwonen stylist Marianne Luning. ‘Ik ga werken met compositie en materiaal. Compositie doorbreekt de harde lijnen, materiaal brengt warmte.’ Een materiaal dat als geen ander warmte uitstraalt is hout. Daarom kiest Marianne ervoor een collectie houten snijplanken bij elkaar te zetten. Bijkomend voordeel is dat deze mooie planken ook nuttig zijn. Qua compositie werkt ze de hoogte én de diepte in, waardoor er een stevig vormenspel ontstaat. Het 3D-element creëert ze met schalen waar ze eten oplegt. Zo zie je dat styling ook praktisch kan zijn!

vt tv stylingtips marianne | warmte op het aanrecht met houten snijplanken, een wit kunstwerk en driehoekscompositie

“Voeg van alles toe aan de keuken waarvan je denkt:

dat geeft gezelligheid.”

Snelle stylingtip

Meestal staan er vooral gebruiksvoorwerpen in de keuken. Wil je sfeer en warmte op het aanrecht, haal dan kunst de keuken in. Marianne koos hier voor een wit ornament, dat prachtig afsteekt tegen het blanke en zwarte hout. Door de hoogte- en diepteverschillen van de opstelling is er leven in de brouwerij gekomen. Nog een onverwachte toevoeging: vloerkleden in de keuken. Marianne: ‘Ze geven zoveel warmte en textuur aan de keuken. De kleden hebben een anti-slip ondertapijt en zijn wasbaar, wat ze ook geschikt maakt voor de keuken.’

Dit heeft Marianne gebruikt

vt tv stylingtips marianne | warmte op het aanrecht met houten snijplanken, een wit kunstwerk en driehoekscompositie

Meer stylingtips

Met de vt tv serie: stylingtips van Marianne deelt Marianne elke week praktische stylingtips. Vorige week creëerde ze een schitterende vensterbank met een stilleven van glaswerk, en volgende week verandert ze een saaie muur met een gekleurde lambrisering in een heuse galerij. Elke zondagavond 19:00 uur plaatsen we een nieuwe video. Houd onze website, nieuwsbrief en social media-kanalen in de gaten om niets te missen. Nu al aan de slag met meer leuke stylingtips? Bekijk hier alle vt tv video’s.

nog meer: vttv