Stylingtips van Marianne: kleur geven aan de grijze zetel

Het is misschien wel het populairste meubel in ons land: de grijze zetel. Logisch, want de neutrale kleur maakt ‘m een ware kameleon. Maar écht gezellig is dat grijs niet. Daar weet Marianne Luning raad op. Door op de juiste manier accessoires en kleurvlakken toe te voegen, geeft ze het saaie grijs een kleurrijke optater. Bekijk de video om te zien hoe ze dat doet.

Kleur op de grijze zetel

‘Misschien denk je, die grijze zetel, dat kan niet met kleur. Ik zeg, dat kan wel’, zegt vtwonen stylist Marianne Luning. ‘Grijs is een goede drager van volle kleuren.’ Met een knip van haar vingers liggen er een paar kussens in kleuren die roepen ‘hier ben ik’. Okergeel, zalmroze, feloranje en kobaltblauw: dit kleurpalet laat niet met zich sollen en steekt prachtig af tegen het grijs. Maar, zoals Marianne zegt, dit is pas het begin. Om het kleurpalet nog verder door te voeren, mogen ook het tapijt, de salontafel en uiteindelijk de fauteuil geloven aan een kleurrijke vervanging. Grijs is grijs, zeg je? Dat hoeft niet. Voer je een stevig kleurpalet grondig door, dan wordt het grijs zodanig door kleur omarmt, dat het grijze muis-effect niet langer overheerst.

Snelle stylingtip

De finishing touch is natuurlijk kleur op de muur, maar niet iedereen heeft zin en tijd om een hele muur te schilderen. Mariannes tip: verf twee planken in kleuren uit het gekozen kleurpalet en zet deze achter de bank tegen de muur. Zo komt de kleur terug op de muur, zonder ingrijpende veranderingen.

vtwonen vt tv | stylingtips van marianne over kleur geven aan de grijze bank met kussens, vloerkleed en muurverf

Dit heeft Marianne gebruikt

Voor-situatie

Na-situatie

Meer stylingtips

Met de gloednieuwe vt tv serie: stylingtips van Marianne deelt Marianne elke week nieuwe praktische stylingtips. Vorige week zag je hoe ze een mysterieuze zwarte feesttafel stylde en volgende week creëert ze een groene oase in huis. Elke zondagavond 19:00 uur zie je een nieuwe video. Houd onze website, nieuwsbrief en social media-kanalen in de gaten om niets te missen. Nu al aan de slag met meer leuke stylingtips? Bekijk hier alle vt tv video’s.

nog meer: vttv