De Stijl van Eva: de tv-hoek van Charlotte en Senko

We spenderen aardig wat tijd voor de televisie en toch is de tv-hoek niet altijd de leukste plek in huis om tegenaan te kijken. Ook Charlotte en Senko vinden het lastig om dit hoekje wat meer warmte te geven. vtwonen stylist Eva van de Ven rijdt langs in Domburg en tovert de kale tv-hoek om in een sfeervolle plek.

Woonprobleem: een ongezellige tv-hoek

Charlotte en Senko houden van een strakke, Scandinavische woonstijl. Toch vinden ze de tv-hoek net iets te wit en te kaal geworden en daarom mag er best wat sfeer en kleur in. Eva laat zien hoe je met twee kleuren verf in dezelfde toon meer diepte creëert en brengt een latjeswand aan rondom de televisie. Gedurfd, maar een groot succes!

Aan de slag met de metamorfose van de tv-hoek

  • Voordat Eva aan de slag gaat, wordt eerst de ruimte helemaal leeg gemaakt.
  • De eerste grote verandering in de woonkamer is het schilderen van de muren van de zithoek. Eva schildert drie muren in twee verschillende grijstonen die net iets lichter zijn dan de gietvloer. Zo gaan de muren wat meer leven, krijg je schaduwwerking en wordt het toch niet te druk. Eva gebruikt hiervoor de muurverf Iets Turf en Midden turf (extra mat) van Flexa.
  • Na de eerste laag is het tijd voor de DIY, zo kan de verf goed opdrogen.

DIY: een wand van houten latten

Om de witte muren te doorbreken en wat extra warmte aan de tv-hoek toe te voegen, maakt Eva een houten latjeswand rondom de televisie.

Nodig:

Bepaal eerst de afmeting van de latjeswand door goed naar de muur en de rest van de kamer te kijken. In het geval van Charlotte en Senko kiest Eva voor een wand met verticale houten latten met een lengte van 160 cm. Aan de bovenkant wordt 30 cm van de wand vrijgehouden, omdat de ramen in de woonkamer ook op deze hoogte eindigen. Zo wordt de lattenwand een geheel met de rest van de kamer.

Houd tussen de latten een afstand van 1,5 tot 2 cm aan en maak net als Eva eerst een tekening, zodat je alle maten goed op je netvlies hebt voordat je begint met zagen. Eerst de latjeswand op de vloer uitleggen kan ook handig zijn.

Haal eerst de televisie weg en plak met tape de omtrek af. Bevestig vier horizontale latten op de muur exact in de breedte van de latjeswand. Gebruik hiervoor een boor, pluggen en schroeven. Voor een perfect resultaat geef je deze horizontale latten dezelfde kleur als de muur. Zo vallen ze later minder op.

Zaag daarna de latjes op maat: 160 cm voor de latten naast de tv en kortere latten voor boven en onder de televisie. Deze latten niet je met de tacker vast op de horizontale latten.

Deze producten zijn gebruikt voor de make-over

nog meer: vttv