Hier moet je op letten als je voor een donkere vloer kiest

beeld vtwonen Beeld

Veel mensen vinden een lichte basis het fijnste startpunt voor een interieur. Hagelwitte muren en een lichte vloer hebben natuurlijk voordelen, maar vlak ook juist een donkerder element als basis niet uit. De vloeren zijn hier perfect voor, al zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten bij een donkere ondergrond.

Lees verder onder de advertentie

Hot or cold

Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de warmte van de vloer. Als je namelijk voor een donkere vloer met een koele ondertoon hebt gekozen, dan kan het interieur al snel kil aanvoelen. Zeker als je niet ook een aantal warme kleuren toevoegt. Gelukkig is dit snel gefikst door middel van de juiste meubels of accessoires, bijvoorbeeld muurdecoratie in een warme kleur. Aan de andere kant heb je met een vloer in een donkere houtkleur juist weer wat meer speling en wordt het geheel al snel huiselijker, omdat hout van nature een warme ondertoon heeft.

LEES OOK
Knallen maar: mix & match donkere en felle kleuren

Gebruik je meubels als overgang

Naast de muur en de vloer vormen ook de meubels natuurlijk een groot deel van de basis van je interieur. Bij een interieur met een donkere vloer kun je de meubels gebruiken als overgang naar een lichtere muur. Maar je kunt ook de meubels juist gebruiken als fijn licht contrast, wanneer je naast een donkere vloerkleur ook voor donkere muren kiest.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Mag het licht uit? Zo creëer je een extra donkere slaapkamer

Shop meubels die passen bij een donkere vloer…

Bron: beeld: vtwonen special tiny houses | fotografie Henny van Belkom

Lees verder onder de advertentie