Zo style je een ruimte met behang met een drukke print

beeld vtwonen Beeld

Gek op prints? Wij ook. Al kan het wel moeilijk zijn om een druk patroon te combineren met de rest van het interieur. Zeker als het om behang gaat, want dat beslaat al snel een groot deel van de ruimte. Maar geen zorgen, wij hebben een paar handige tips die het stylen van een ruimte met behang met een drukke print een stuk makkelijker maken.

Lees verder onder de advertentie

Ten eerste: kleurgebruik

Het is een fabel dat de kleuren die in de print van het behang zitten moeten terugkomen in de rest van de ruimte. Oké, wat je beter niet kunt doen is gaan voor een contrasterend kleurpalet waarbij het behang en interieur totaal niet met elkaar matchen. Maar je kunt gerust kiezen voor kleuren die er niet in voorkomen, maar er wel goed bij passen.

Zo matcht het behang met de rest

Wil je het overzicht wat betreft kleurgebruik bewaren? Dat pak je zo aan: stel een kleurpalet samen waarvan twee à drie kleuren in het behang terugkomen en verwerk deze kleuren plus de rest van het palet in de accessoires en meubels. Een goed voorbeeld hiervan is het huis van vtwonen hoofdredacteur Nicolette Fox. In haar behang zit groen en wit, in de rest van het interieur zie je groen, wit, paars en een paar accenttinten.

Keep it simple

Less is more. Een oude, maar wijze les die ook hier van toepassing is. Als de muur behangen is met een drukke print, zorg dan dat je de rest van de ruimte rustig houdt. Kleuren combineren mag, maar pas op met het mixen van andere prints of een patroon in de vloer.

Lees verder onder de advertentie

Een mooi voorbeeld van een huis met drukke prints is deze woning in Denemarken.

Contrast in alle vormen en maten

Houd je van een knallend interieur? Ga dan voor contrast. Niet alleen in kleur, maar ook in vorm en formaat. Komen er vooral warme tinten voor in het behang? Zet er dan een meubel in een koelere tint bij. Is de print heel druk? Match ‘m met een rustige gietvloer. Zijn de vormen op het behang klein? Zet er een XL vloerlamp naast. Wow-factor gegarandeerd.

Shop vrolijk behang…

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 06-2020 | productie Living Inside | Fotografie Martin Sølyst