Geef kleur aan je ideeën

beeld vtwonen Beeld

(promotie) Met de nieuwe Permanent Spray van edding (het merk van de bekende permanentmarkers, inderdaad) kun je thuis aan de slag. Deze supersnel drogende en in één keer perfect dekkende acrylverfspray is ideaal voor al je DIY-projecten, zowel binnen als buiten.

Lees verder onder de advertentie

Eindeloze mogelijkheden

Maak van een simpele fles een stijlvolle vaas, tover een stuk drijfhout of decoratieve schelp om tot designobject, creëer een waanzinnige wandversiering of geef een oude bloempot een frisse lentelook. Zonder gedoe met verblikken en kwasten. De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Glas, metaal, hout, kunststof, piepschuim, behang, linnen, keramiek, steen, riet; op vrijwel alle ondergronden kun je je creativiteit los laten.

Van fles naar trendy vaas

Hiervoor heb je een of meerdere glazen flessen nodig. Kies er enkele van verschillende formaten die je in dezelfde tinten spuit. Door ze bij elkaar te zetten vormen ze een opvallende blikvanger in je interieur.

Stap 1

Maak de fles(sen) schoon, droog en vetvrij.

Lees verder onder de advertentie

Stap 2

Vervolgens kun je meteen beginnen met het lakken van de fles. Draai de fles, terwijl je deze op een afstand van circa 25 cm – met heen- en weergaande bewegingen – met lak bespuit. Op die manier wordt de lak gelijkmatig aangebracht. Na een korte droogtijd kun je met een andere kleur heel eenvoudig een tweekleurig lakeffect realiseren door een deel van de fles met een tweede kleur over te lakken.

Stap 3

Na circa 30 minuten is de lak helemaal droog en kun je je nieuwe vaas in gebruik nemen.

Tip!
Kijk hier naar een tutorial over het pimpen van flessen.

Lees verder onder de advertentie

Inspiratie uit de zee

Stukjes drijfhout, schelpen of andere natuurlijke souvenirs die je van vakantie hebt meegenomen tover je in een handomdraai om tot unieke woondecoraties.

Stap 1

Ruwe materialen zoals drijfhout kunnen met behulp van een zelfgemaakt sjabloon fraai snel en eenvoudig worden gelakt. Daartoe dient het oppervlak eerst droog, schoon en vetvrij te zijn.

Stap 2

Plaats het sjabloon op het drijfhout en dek alle delen af die niet moeten worden gelakt. Spuit nu de lak in de kleur van je keuze loodrecht van boven (horizontaal en verticaal heen en weer) op de niet afgedekte delen.

Lees verder onder de advertentie

Stap 3

Spuit er nog wat transparante lak van edding over voor extra bescherming van je creatie.

Tip!
Hier vind je heel veel gratis sjablonen die je uit kunt printen plus nog veel meer decoratie-ideeën.

Je eigen kunstwerk

Op een maagdelijk wit schildersdoek kun je met de edding Permanent Spray en een paar sjablonen heel eenvoudig je fantasie uitleven.

Lees verder onder de advertentie

Stap 1

Maak zelf sjablonen van karton met een motief naar keuze of print ze uit, plak ze op karton en snij of knip deze uit met een mesje of schaar.

Stap 2

Plaats het sjabloon op het schilderslinnen en dek alle delen af die niet moeten worden gelakt met behulp van afdekpapier en plakband. Spuit nu de lak in de kleur van je keuze loodrecht van boven (horizontaal en verticaal heen en weer) op de niet afgedekte delen.

Stap 3

Tot slot werk je het kunstwerk als extra bescherming af (met heen- en weergaande bewegingen) met transparante lak van edding (zijdemat of glans), zodat je heel lang plezier aan je kunstwerk kunt beleven.

Lees verder onder de advertentie

Tip!
Hier vind je heel veel gratis sjablonen die je uit kunt printen plus nog veel meer decoratie-ideeën.

Vrolijk terras

Fris heel gemakkelijk je oude bloempotten op met de edding Permanent spray voor een vrolijk zomerterras.

Stap 1

Voordat je van start gaat, moet je object schoon, droog en vetvrij zijn. Je kunt het bijvoorbeeld met een stoffer of doek reinigen. Als je de juiste spuitkop kiest uit de set van edding, bepaal je de meeste efficiënte spuitbreedte voor jouw object;een bredere spuitstraal voor grotere oppervlakken en een smallere straal voor fijne lijnen en versieringen.

Lees verder onder de advertentie

Stap 2

Met behulp van de goudkleurige spuitkop voor het lakken van grote oppervlakken kun je een terracottapot in een handomdraai – van binnen en van buiten – helemaal in een kleur lakken. Let er daarbij op dat je de lak op een afstand van circa 15 tot 25 cm van het object verspuit, zodat deze gelijkmatig wordt opgebracht.

Stap 3

Als je overstapt op een andere kleur en op de witte spuitkop voor fijne lijnen kun je van de bloempot – met verlopende rand – een fraaie blikvanger maken.

Tip!
Kijk hier naar een tutorial over het lakken van bloempotten.

Lees verder onder de advertentie

Hip kleurtje

Werkelijk alles kun je van een hip kleurtje voorzien. De mogelijkheden zijn echt eindeloos, want met de edding Permanent Sprays kun je je creatieve uitspattingen loslaten op bijna alle oppervlakken zowel binnen als buiten. Ze zijn gemakkelijk in gebruik en zeer sneldrogend. Geen gedoe meer dus met verfblikken en kwasten.

edding Permanent Spray

  • Dekt meteen
  • Droogt extreem snel
  • Bijzonder duurzaam binnen & buiten
  • Voor vrijwel alle oppervlakken

Kijk hier voor meer informatie en ideeën:
Website
Facebook
Pinterest

Lees verder onder de advertentie