Dit moet je weten over renovliesbehang

Gordijn Groove, wit-grijs, verduisterend, met plooi, 270×140 cm (hxb) € 63,99.M.m.v. jotex.nl (kruk), vtwonen.nl (tegels Blancs Naturel van vtwonen), karwei.nl ( muurverf Flax van vtwonen). Beeld

Midden in een verbouwing of eentje in het vooruitzicht? Dan is voorbereiding key. Ook als het gaat om de afwerking van muren, want er zijn namelijk heel wat manieren om dit aan te pakken. Voor strakke en egale muren wordt er steeds vaker gekozen voor renovliesbehang in plaats van stucwerk. Waarom? Je leest het hier.

Lees verder onder de advertentie

Wat is renovlies behang?

Renovlies – ook wel renovatievlies – wordt veel gebruikt als afwerking van muren in nieuwe en gerenoveerde woningen. Renovlies is een sterke behangsoort die wordt afgewerkt met latexlijm en zorgt voor een superstrakke en egale basis. Voor het aanbrengen van renovliesbehang worden de muren namelijk eerst geschuurd en geplamuurd, zodat kleine oneffenheden als gaten en scheuren in de muur netjes worden weggewerkt. Renovlies wordt steeds vaker gekozen in plaats van stucwerk.

Waarom?

Muren worden in een nieuwbouwwoning of na een renovatie altijd behangklaar opgeleverd. Omdat de muren door de verbouwing veel vocht bevatten is het belangrijk om ze te voorzien van een beschermingslaag voor je aan de slag gaat met verf en behang. Voor een strak resultaat wordt er daarom meestal gekozen om de muren te laten stucen, sauzen of behangen met glasvezel of renovlies.

LEES OOK

Lees verder onder de advertentie

Van strepen tot druppels: zo los je alle schilderproblemen op

Voordelen

Renovlies is een goedkoop alternatief voor stucwerk en bereikt een nét zo mooi resultaat. Maar dat is niet alles. Hieronder alle voordelen van renovliesbehang op een rij:

  • gladde en naadloze afwerking
  • kan tegen een stootje
  • aanbrengen gaat vlug
  • je kunt er snel overheen schilderen en behangen
  • heeft een frisse witte kleur
  • verkrijgbaar in verschillende diktes
  • brandveilig
Lees verder onder de advertentie

Nadelen

Het is écht waar, maar renovlies behang heeft bijna geen nadelen. Natuurlijk blijft het handwerk en adviseren we om het te laten doen door een professional. Wanneer het behang slordig wordt aangebracht kunnen er plooien ontstaan in de hoeken. En wanneer er grote scheuren in de muren ontstaan, zijn deze een stuk moeilijker te herstellen dan bij stucwerk.

Alles voor een nieuwe woning…

Bron: vtwonen 07-2021 | Productie Tanja Saarberg | Styling Cleo Scheulderman | Fotografie Jeroen van der Spek

Lees verder onder de advertentie