Dierenprints in huis: van kraanvogelbehang tot olifantenpoeppapier

Behang zelfgemaakt door Luka Jacobs, vaas vtwonen, tak gevonden door tante, kastje vintage, lijsten kringloop, lamp kraanvogel SissyBoy.  Beeld

Gek op dieren, maar geen tijd of plek, óf in eeuwige onderhandeling over een harige huisgenoot? Met een dierenprint in huis haal je toch een beetje de Freek Vonk in je naar boven. 

Lees verder onder de advertentie

Behang met dierenprint

Dierenbehang is dé manier om als dierenliefhebben een statement te maken. Je kunt voor subtiel gaan met zwart-wit behang in Scandinavische stijl, maar ook uitpakken met een grote, kleurige dierenprint die mooi past in een bohemian interieur. Behang is bovendien een snelle manier om een kamer een compleet andere sfeer te geven. Zorg er wel voor dat de rest van het interieur rustig blijft, dan komt je behang het mooiste uit en wordt het niet too much. En ben je toch ineens klaar met die levensgrote kraanvogel of luipaardprint? Dan tover je in een paar uur tijd weer een ander dier op de muur.

Weten hoe je zelf kunt behangen? Lees dan onze behangtips. En zo kun je makkelijk behang verwijderen.

Accessoires met dieren

Is een muurgrote print toch iets te veel van het goede? Je haalt de natuur ook in huis met accessoires met de afbeelding van een dier. Dit hoeft geen hysterische tijgerprint te zijn – al is daar met de juiste dosering ook niets mis mee – je kunt dieren op verschillende manieren terug laten komen. In een vintage interieur zijn oude schoolplaten met dieren prachtig. En in een design woonstijl kun je kiezen voor de bekende Vitra housebird of olifant.

Lees verder onder de advertentie

Over olifanten gesproken: wist je dat er prachtige dierenposters worden gemaakt van papier van olifantenpoep? Nee, dat stinkt echt niet. Het is schoon, droog en bovendien erg mooi.

Zelfmakers met dieren

beeld vtwonen Beeld

Kinderen zijn vaak grote fans van alles wat blaft, miauwt of gromt. Deze simpele zelfmaker is dan ook altijd een succes op een regenachtige weekenddag: dierenbakjes om rondslingerende spullen een mooie plek op of in te geven.

Lees verder onder de advertentie

In de video kun je samen kijken hoe je deze leuke dieren-DIY aanpakt.

Haal de beestenboel in huis

Lees verder onder de advertentie

Bron: Foto 1: styling Luka Jacobs, fotografie Fotografie: Corine Hoge Bavel-Jansen