Van chaos naar overzicht: tips voor een nette voorraadkast

beeld vtwonen Beeld

Heb je net de voorraadkast georganiseerd en is alles binnen een paar weken weer een onoverzichtelijke geheel? Dan is dit artikel voor jou. Zeg maar gedag tegen blikken voedsel die al maanden over datum zijn, losse zakjes en verdwaalde rijstkorrels: zo krijg je een overzichtelijke voorraadkast.

Lees verder onder de advertentie

Alles een vaste plek

Soms is het verleidelijk om even snel iets in de voorraadkast te leggen (lees: gooien). Zeker als je haast hebt of even snel de boodschappen op wilt bergen. Voor een overzichtelijke voorraadkast moet dat verleden tijd zijn. Geef alles een vaste plek op een handige manier. Zo zet je producten die je vaak gebruikt op ooghoogte, en gaan producten waar je minder vaak naar grijpt op de bovenste plank.

LEES OOK
4x stijlvol en praktisch messen opbergen in de keuken

Potten, blokken en manden

Als alles dan een vaste plek heeft gekregen, is het tijd om de boel te organiseren met handige opbergers. Haal alles uit de oorspronkelijke verpakking, dan krijg je pas echt een overzicht in de voorraadkast. Gebruik manden voor sauzen of losse kruidenzakjes, en geef pasta en rijst een vaste plek in een mooie pot. Deze weckpotten zijn praktisch en kunnen altijd. Zo krijg je niet alleen een heel overzichtelijke voorraadkast, het ziet er ook nog eens een stuk mooier uit.

Lees verder onder de advertentie

Labelen voor overzicht

Zeker als je gebruikmaakt van ondoorzichtige potten en manden, is labelen toch wel erg handig. Zo grijp je nooit meer naar de verkeerde pot en hoef je niet continu de inhoud te controleren. Met een krijtstift kun je alles gemakkelijk opschrijven, zonder stickers. Geen tijd om alles te labelen? Kies dan zoveel mogelijk voor doorzichtige opbergers.

LEES OOK
4x stijlvol en praktisch messen opbergen

First in, First out

Net als in de supermarkt: daar moet alles met de dichtstbijzijnde houdbaarheidsdatum naar voren worden gehaald in de schappen. Alles wat langer houdbaar is, krijgt dan weer een plekje achteraan in de rij. Als je dit principe ook aanhoudt in voor de voorraadkast, loop je nooit meer tegen producten aan die eigenlijk al maanden over de datum zijn.

Lees verder onder de advertentie

Binnenkant deur

Vergeet de binnenkant van de deur niet. Een loze ruimte die je in no time kan omtoveren tot extra opbergruimte. Bevestig bijvoorbeeld een kapstok aan de binnenkant van de deur, en hang er een paar fijne canvas tassen op. Hier kun je weer lege flessen in bewaren, of boodschappentassen.

Voor in je voorraadkast…

Bron: vtwonen 2020-11 | styling Cleo Scheulderman | fotografie Jeroen van der Spek

Lees verder onder de advertentie