Opbergoplossingen voor de hal

beeld vtwonen Beeld

Geef jezelf (en je bezoek) een warm welkom in een sfeervolle en opgeruimde hal. Want ook de een kleine ruimte als de hal verdient een beetje liefde en aandacht. Met deze opbergoplossingen is het altijd fijn thuiskomen!

Lees verder onder de advertentie

Stap voor stap

  • Begin met opruimen en kijk wat er voor overbodige spullen in de hal liggen. Een winterjas kan in de zomer worden opgeborgen, net als tassen die je nooit gebruikt.
  • Bij de inrichting van de hal is het handig om van tevoren te bedenken wat je er wilt opbergen en ophangen. Jassen, schoenen, tassen of ook sleutels, paraplu, sjaals, post, een memobord voor afspraken voor de hele familie? Dit alles hangt af van jou en je gezin; dus wat zijn de gewoontes en routes in huis?
  • Zorg altijd dat er voldoende loopruimte over blijft. Kies in een smalle gang bijvoorbeeld niet voor kleerhangers aan een gordijnroede – dat neemt al snel 50 cm diepte in beslag – maar voor haakjes om de jassen aan op te hangen.
  • Maak keuzes en voorkom dat de hal dichtslibt. Welke jassen en schoenen draag je op dit moment het meest; deze mogen in de hal blijven.
  • In een ondiepe opbergbank kun je veel spullen opbergen en je hebt meteen een plek waar je op kunt zitten als je je schoenen aantrekt.
  • Zorg voor een vaste plek voor de post en voor je sleutels, zodat je ze altijd weet te vinden; erg handig ook in noodgevallen.
  • Heb je een hoge hal? Ga dan de hoogte in in plaats van de breedte; dat oogt een stuk ruimtelijker. Op losse planken kun je dozen plaatsen voor bijvoorbeeld de sjaals en handschoenen, dat ziet er opgeruimd uit.
  • Een open opbergsysteem, zoals de Algot-serie van Ikea, is een goede oplossing voor de hal. Je kunt dit systeem met de diverse, los verkrijgbare onderdelen zo inrichten dat het voor alle jassen, tassen en sjaals voldoende plek biedt. Wil je meer ruimte voor al je spullen, plaats dan een paar draadmanden onder elkaar.

Bron: vtwonen home guide 2015.