In één klap meer licht en ruimte

beeld vtwonen Beeld

Van een donkere zolder maak je in één dag een lichte ruimte die ook nog eens groter oogt. Hoe? Met een dakvenster!Bij Jeroen kijk je zo naar het dak. Door het dakvenster valt er extra licht binnen in de woonkamer. Dit is een vast dakraam, maar er zijn ook op afstand bedienbare dakvensters. De belangrijkste eigenschap van een dakvenster in een schuin dak is dat het daglicht en frisse lucht binnenbrengt. In vergelijking met het plaatsen van een dakkapel is het installeren van een dakvenster goedkoper. Daarentegen levert een dakkapel wel meer (sta)ruimte op.

Lees verder onder de advertentie

Twee ramen boven elkaar geven niet alleen extra daglicht, maar ook uitzicht vanuit het bed.

beeld vtwonen Beeld

Een daglichtsysteem levert extra licht op. De bediening van de verduisterende gordijnen werkt hier op zonne-energie.

Lees verder onder de advertentie

Tuimel- en balkonvensters.

Er zijn verschillende soorten dakramen: tuimel- vensters, uitzettuimelvensters, balkon- en dakterrasvensters en daglichtsystemen. Een tuimelvenster scharniert in het midden en kan meestal 180 graden om zijn as roteren, zodat je het raam aan beide kanten kunt schoonmaken. Ventileren kan door de bedieningshandgreep één klik open te trekken. Het raam blijft gesloten. Een uitzettuimelvenster scharniert aan de bovenzijde en opent boven je hoofd (mits hoog genoeg gemonteerd uiteraard), waardoor je gemakkelijk naar buiten kunt kijken. Een balkonvenster bestaat uit een uitzettuimel-venster aan de bovenkant met daaronder een uitzetbaar balkonelement met hekwerk. Zo ontstaat een klein inpandig balkon. Bij het sluiten vouwt het hekwerk zich in.

Dakterrasvenster

Een dakterrasvenster voorziet een kamer onder een hellend dak van een eigen dakterras of geeft je toegang tot een extern dakterras. Het bovenste element functioneert als een uitzettuimelvenster, het onderste element scharniert naar links, rechts of niet. Door dakramen naast en/of onder elkaar te monteren krijg je een daklichtsysteem. Je haalt er een enorme hoeveelheid daglicht mee naar binnen.

Met afstandbediening

Er zijn daarnaast ook dakvensters die je op afstand, via een tablet, kunt bedienen. Open- en dichtdoen van het venster zelf, maar ook het bedienen van raambekleding, rolluik en zonwering kan gewoon vanaf een andere plek thuis of buitenshuis. En gaat het regenen? Deze dakramen zijn voorzien van een regensensor, zodat ze vanzelf sluiten als de eerste spetters naar beneden vallen.

Lees verder onder de advertentie

Raambekleding

Voor dakramen bestaat speciale raambekleding die via geleiders langs de zijkanten van het venster open- en dichtgedaan kan worden. Je kunt kiezen uit (verduisterende) rolgordijnen, (verduisterende) plisségordijnen, vouwgordijnen en jaloezieën. Ook zijn er passende buitenzonweringen, rolluiken en insectenhorren.

Bron vtwonen 02-2017