Huis verkopen? Zo maak je je huis representatief

beeld vtwonen Beeld

Als je je huis wil verkopen komen er ontzettend veel dingen bij kijken. Een makelaar vinden, je huis daadwerkelijk te koop zetten én je huis representatief maken voor kijkers. Want je wil natuurlijk dat ze verliefd worden op jouw huis. Met deze tips & tricks gaat dat zeker lukken!

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Mooie beelden

Als je huis in de verkoop gaat is het belangrijk om mooi beeldmateriaal van je huis te hebben. Je kunt hiervoor een fotograaf inhuren, maar je kunt ook zelf met een camera aan de slag gaan. Zorg er allereerst voor dat het huis proper en opgeruimd is. Belangrijk bij het maken van foto’s is het licht. Maak de foto’s overdag en houdt ook rekening met het weer. Zonnige dagen hebben een positief effect op de sfeer van je huis.

Lees verder onder de advertentie

Tip: een originele manier om je huis te laten zien is door een binnenkijk video te (laten) maken. Zo krijgen kijkers de kans om op hun laptop al een kijkje te nemen.

Achterstallig onderhoud

De eerste indruk is altijd het belangrijkste. Zorg er daarom voor dat er geen achterstallig onderhoud in je huis aanwezig is. Denk bijvoorbeeld aan slecht schilderwerk of krakende deuren. Zelfs bij kleine dingen kunnen kijkers de indruk krijgen dat het huis veel onderhoud nodig heeft.

Less is more

Als er potentiële kopers komen voor een bezichtiging, is het belangrijk dat het huis niet te vol staat met meubels en accessoires. Door een minimale inrichting lijken de ruimtes optisch groter en bovendien kunnen kijkers zich beter voorstellen hoe ze het zelf zouden inrichten. Natuurlijk hoef je niet je hele inboedel op zolder te plaatsen, maar kies selectief voor een paar mooie meubels en accessoires. Ruim rondslingerende rommeltjes op en sorteer ze bijvoorbeeld in deze leuke zelfgemaakte vakjeskast. Heb je een klein huis en wil je die groter laten lijken? Bekijk dan hier onze tipvideo.

Lees verder onder de advertentie

Thuis gevoel

Hoe goed de ligging of andere kenmerken ook zijn, een huis kopen doe je toch op gevoel. En wat is fijner dan je thuis voelen? Zet een mooie vaas met verse bloemen neer, of voeg een huiselijke sfeer toe met mooie sfeerverlichting. Onbewust is geur ook heel belangrijk voor de sfeer in huis. Zet een paar geurstokjes neer, laat de ramen open of bak voordat er kijkers komen iets lekkers. Grote kans dat mensen vallen voor de geur én smaak van versgebakken koekjes.

Iedere kamer een functie

Geef elke kamer een duidelijke functie zodat kopers de mogelijkheden zien. Probeer hierbij out of the box te denken. Een leegstaande zolder kan bijvoorbeeld ook als logeerkamer dienen, of als werkplek.

Vergeet de buitenkant niet

Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt, maar ook de buitenkant van het huis is erg belangrijk. Het is toch het eerste wat mensen zien als ze komen kijken. Zorg ervoor dat het schilderwerk er netjes uitziet, de ramen gelapt zijn en werk eventueel onkruid weg. Voor meer sfeer kun je bijvoorbeeld een mooie plant neerzetten. Heb je ook een tuin? Maak die dan ook gezellig met een paar mooie bloemen, buitenverlichting en andere tuinmeubels- en accessoires.

Lees verder onder de advertentie

Bronnen: 1. vtwonen oktober 2015 | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Suzanne de Jong – 2. vtwonen oktober 2014 | Fotografie Sven Benjamins | Styling Esther Jostmeijer | Productie Inge Steketee 3. vtwonen 07-2016 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Moniek Visser