In de badkamer: beton-ciré

Beton-ciré is van oorsprong een uit Frankrijk afkomstige betonstuc, de letterlijke vertaling is ‘geweven beton’. Door de toevoeging van speciale materialen en harsen aan het cement, heeft het beton-ciré een enorme hardheid maar ook een hoge flexibiliteit. Het is op veel manieren te verwerken.

badkamer-beton-ciré

Voordelen van beton-ciré

Het materiaal heeft veel voordelen, zoals:
• Beton-ciré kan op elke ondergrond worden aangebracht. Je kunt hierbij denken aan gipsplaten, oud tegelwerk, hout en zelfs metaal. Handig dus voor het opknappen of renoveren van bijvoorbeeld een oude badkamer. Uitbreken hoeft niet, je kunt gewoon over de oude lagen heen werken.
• Het stuclaagje wat je aanbrengt is ongeveer 3 mm dun. Een groot voordeel bij het gebruik op vloeren. Doordat het laagje zo dun is, ontstaan er geen grote hoogteverschillen en hoeft de deur in de meeste gevallen niet ingekort te worden.
• Met beton-ciré kun je diverse sferen creëren. Zo kun je het 
heel glad aanbrengen voor een moderne uitstraling, maar ook 
op een tadelakt-achtige wijze 
voor een Oosters effect. De verschillende effecten en nuances zijn aan te brengen met een speciale spaan.
• Beton-ciré kun je tot wel 50 kleuren mengen.
• Beton-ciré is water- en oliebestendig dankzij een speciale coating. Hierdoor is het een ideaal product voor de natte ruimtes in huis, ook op de vloer.
• Beton-ciré is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Denk bij gebruik in de badkamer maar eens aan alle voegen die 
vuil kunnen worden. Met beton-ciré heb je hier geen last van.

Prijs

De prijs van beton-ciré ligt zo rond 
de € 45/m² (vaak inclusief primer 
en sealer).

Zelf doen?

Het aanbrengen van beton-ciré is 
vrij eenvoudig en dus gemakkelijk zelf te doen. Bij veel leveranciers 
kun je een workshop volgen, waarbij je de fijne kneepjes van het vak leert en je daarna zelf aan de slag kunt. Voor deze workshops hoef je geen stucervaring te hebben.

Bron: vtwonen home guide 2015

nog meer: vtverbouwen