6 x originele plantenstyling

Planten zet je niet zomaar ergens neer, maar geef je een slim plekje. Zo springen ze nog net dat tikkeltje meer in het oog of krijgen ze zelfs een praktische functie. Ook vtwonen stylisten Ozanne en Guillemine deden tijdens het tweede seizoen van ‘Een frisse start met vtwonen’ aan slimme plantenstyling. Met deze tips stel je zo je eigen urban jungle samen. (In samenwerking met Van Uytsel)

1. Planten als scheidingsmuur

Een roomdivider geef je een groene touch door ‘m strategisch te vullen met een assortiment aan planten. Tijdens de make-over van Lukas en Katrien kozen Ozanne en Guillemine voor een houten exemplaar dat ze vulden met handdoeken en planten. Schrank de planten zodat ze privacy bieden, maar het geheel toch luchtig blijft.

2. De groene kast

Wie vaak z’n planten water vergeet te geven, kiest voor een ‘groene kast’ waarin alle planten netjes bijeen staan. Die springt zo in het oog dat je ze gewoon niet kàn vergeten. Het unieke exemplaar bij Carolien en Carlo werd tot de nok toe gevuld met planten van Van Uytsel. De zwarte industriële kast weerspiegelde de stoere woonstijl van Carolien, terwijl de terracotta potten goed aansloten bij de landelijke smaak van Carlo. Net zoals hun nieuwe eigenaars is deze groene combinatie een match made in heaven.

3. Draperen met planten

Heb jij een beperkte woonoppervlakte? Dan kan je in de hoogte werken. Ga voor hangplanten en plaats die op (of zelfs in!) je kasten. Door verticaal te werken, blijven je doorgangen in huis steeds open en boet je niet in op oppervlakte. Zeker bij een jong gezin als dat van Lien en Nicholas is het handig dat er niets in de weg staat. Bovendien worden de planten met de tijd steeds langer en speelser. Laat het groen maar groeien!

4. De statement plant

Als je op zoek bent naar een pronkstuk voor je ruimte, is een grote plant een goede keuze. In de nieuwe keuken van Lien en Nicholas stelden Ozanne en Guillemine een plantenhoek samen met verschillende planten van Van Uytsel. Het grootste exemplaar, een statige Strelitzia Nicolai, trekt meteen de aandacht. Toch gaat het geheel mooi op in de ruimte: door de plaatsing bij het raam is het een mooie overgang van de leefruimte naar de tuin.

5. Gezellige plantenhoekjes

Ozanne en Guillemine houden van planten. Véél planten. Het geheel hielden ze overzichtelijk door de planten telkens in kleine groepjes te plaatsen. Bij middelgrote planten kan dat in een gezellige verzameling van bloempotten en vazen. Heb je vooral kleine plantjes? Die kan je in een mooie schaal of lage bloempot schikken tot één geheel, net zoals in de gezellige zitkuil van Loes en Kim.

6. De subtiele noot

Wie het kleine niet eert… heeft nog nooit een vaas met takken geprobeerd. Deze stylingtip van Ozanne en Guillemine brengt op een subtiele manier kleur in huis. De vtwonen stylisten gebruikten leuke vazen en vulden die met groen van Van Uytsel. Wil je het geheel fleurig houden? Ga dan voor een paar weelderige bloemen. Ben jij iemand die regelmatig de planten vergeet water te geven? Hou het dan bij droogbloemen of enkele herfstige takken.

Bron: in samenwerking met Van Uytsel | Make-over door Ozanne en Guillemine Mertens | Fotografie: Jonah Samyn | Uit: ‘Een frisse start met vtwonen’, seizoen 2, aflevering 1aflevering 2, aflevering 3aflevering 4aflevering 5 en aflevering 8

nog meer: TV