Handige verhuistips voor een verhuis zonder stress

beeld vtwonen Beeld Shutterstock / Y Photo Studio
Beeld Shutterstock / Y Photo Studio

Je hele hebben en houden in een aantal dozen verhuizen, dat is niet om mee te lachen. Stylisten Guillemine en Ozanne delen daarom maar wat graag hun beste verhuistips. Zo bespaar je jezelf een hoop stress tijdens de verhuis, hoef je geen 1000 keer heen en weer te hollen tussen twee huizen en vind je in je nieuwe huis alles gemakkelijk en snel terug. (In samenwerking met Verhuizingen DAC)

Lees verder onder de advertentie

Goed begonnen, is half gewonnen.

Voor je verhuist, maak je best per kamer een lijst op van belangrijke spullen, breekbare dingen en spullen die niet mee verhuizen. Zo houd je een helder overzicht over wie wat kan inpakken en welke dozen naar waar moeten. Plak duidelijke labels op je dozen. Zo is het voor je helpers, de verhuisfirma en de uitpakkers snel duidelijk welke doos in welke ruimte hoort.

Verhuizen is een stevige klus waarbij vaak technische zaken komen kijken. Een handige verhuiskit kan je heel wat stress besparen. Zo’n verhuiskit maak je helemaal zelf en is eigenlijk een box waar je al je nuttige tools in verzamelt die van pas komen tijdens het verhuisproces. Denk aan plakband, schroevendraaier, meetlint, gereedschap, schaar, post-it’s, stiften, … Ook de verhuischecklist die we voor je opstelden, kan handig van pas komen.

Milieubewust verhuizen

Wie graag milieubewust verhuist, pakt zijn breekbare spullen in dekens in. Dekens kun je hergebruiken en vervuilen het milieu niet. Ook servies kun je prima in handdoeken of andere kleine doeken wikkelen. Zorg dat je je glazen, borden en mokken goed ondersteunt en voorzichtig in de doos verplaatst. Vergeet niet breekbaar op je verhuisdoos te schrijven, zodat jij en je verhuisteam de doos met grote zorg kunnen verhuizen.

Lees verder onder de advertentie

Let op met vloeistoffen

Voorzie tijdens het inpakken voldoende verhuisdozen voor je badkamerspullen. Bedek de bodems met een laagje afdekfolie om te voorkomen dat flessen shampoo of parfums uitlopen. Is je afdekfolie al ingepakt? Knip dan een plastic zak open en leg de zak op de bodem van je doos. Wanneer er iets uitloopt, wordt het karton niet nat en zwak, waardoor de doos stevig blijft. Deze truc werkt ook goed om keukenspullen zoals olijfolie, azijn en andere flessen met vloeistoffen in te pakken.

Handle with care

Kaders, schilderijen en grote fotoafdrukken vragen extra zorgvuldigheid tijdens je verhuis. Om er zeker van te zijn dat je kaders de verhuis goed overleven, plak je met tape een kruis over het glas. Safety first, weet je wel?! Heb je nog overschotten van leiding-isolatie in huis, gebruik deze dan om de zijkanten van de kaders te beschermen. Zoek een gepaste, stevige doos om alles in te vervoeren en voorzie de doos van een groot label zodat iedereen weet dat er breekbare dingen in de doos zitten. Je kunt nooit voorzichtig genoeg zijn.

Planten verhuis je best in een stevige verhuisdoos. Leg krantenpapier op de bodem van de doos, zodat de plant niet kan verschuiven. Maak een aantal gaten in de doos zodat de plant kan ademen. Schrijf op elke doos welke plant erin zit. Zo bespaar je jezelf een hoop zoekwerk tijdens de verhuis.

Lees verder onder de advertentie

Extra aandacht voor kind en dier

Je verhuis is vaak al zo intensief, dat je kinderen in het oog houden een taak te veel is. Een babysit die op je kinderen past, terwijl jij dozen vult en kamers leegmaakt, komt op zo’n moment erg van pas.

Betrek je kinderen wel in het verhuisproces. Pak samen met hen een aantal stuks in, zodat ze hun lievelingsspullen niet hoeven te missen. Doordat ze zelf een aantal spullen inpakken, voelen ze zich meer betrokken in de verhuizing.

Laat je dieren een aantal dagen voor de verhuis wennen aan hun transportkooi. Zo ervaren ze minder stress wanneer ze erin vervoerd worden. Wil je je huisdier wat stress besparen? Laat je dieren dan een tijdje achter in de veilige handen van buren of familie. Zo voelt je harige vriend zich een pak minder gestresseerd.

Lees verder onder de advertentie

Zorg ook voor jezelf

Vergeet niet af en toe rust in te bouwen. In combinatie met een fulltime job en een gezin, kan een verhuis best stresserend en pittig zijn. Bouw daarom af en toe een momentje rust in zodat je zeker gezond en wel naar het nieuwe huis kunt verhuizen.

Bron: in samenwerking met Verhuizingen DAC