Zelf online tuin ontwerpen maken

beeld vtwonen Beeld vtwonen Weer verliefd op je tuin, styling Leonie Mooren, fotografie Barbara Kieboom
Beeld vtwonen Weer verliefd op je tuin, styling Leonie Mooren, fotografie Barbara Kieboom

Krijg jij een nieuwe tuin, wil je jouw tuin restylen of kijken naar de mogelijkheden van jouw tuin? Je kunt natuurlijk een deskundige hiervoor inhuren, maar zelf online je eigen tuin ontwerpen kan ook. En dat is alleen maar leuk! Met deze gratis online programma’s ontwerp je het balkon, terras of de hele tuin zelf.

Lees verder onder de advertentie

Voorbereiding voor online tuin ontwerpen

Bedenk voor je aan de slag gaat met een ontwerpprogramma wat je precies belangrijk vindt in de tuin. Laat je inspireren door onze voorbeeldtuinen in verschillende stijlen. Sowieso vind je op onze site veel tuintips en inspiratie die je helpen om zelf de perfecte tuin te ontwerpen. Heb je geen idee welke tuin bij jou past? Doe dan de tuinquiz!

De vtwonen cursus: ‘Droomtuin Ontwerpen’

Vind je fijn om door twee ware tuinexperts aan de hand te worden genomen bij het ontwerpen van jouw droomtuin? Volg dan de vtwonen cursus: Droomtuin Ontwerpen. In deze tuincursus nemen expert Vivian en Mark je stap voor stap mee in het proces naar de perfecte tuin. Je hoeft er geen enorme lap grond voor te hebben, ook voor kleine tuinen is een uitgekiend plan te bedenken. Zo krijg je een goed beeld van jouw wensen in combinatie met een tuinontwerp.

Online tuin ontwerpen met SketchUp

Van alle programma’s voor online je tuin ontwerpen is SketchUp de meest uitgebreide. Toegegeven: het programma is niet heel eenvoudig en behoeft zeker wat oefening, maar je maakt hier wel het meest betrouwbare tuinontwerp mee. Daarnaast kun je met SketchUp je ontwerp direct met iedereen delen en om feedback vragen. Je ontwerp is ook in 3D te bekijken, waardoor je virtueel door je nieuw ontworpen tuin loopt. Op de website Tuin en Balkon vind je een uitgebreide SketchUp-cursus voor het maken van een tuinontwerp.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

De Tuinplanner van Gardena gebruiken

Met tuinplanner van Gardena maak je een mooi en duidelijk tuinontwerp in een handgetekende stijl. In het programma zit bijna alles wat je in een tuin kunt plaatsen: van tuinmeubels tot allerlei soorten planten en bomen. Je kunt het ontwerp opslaan en delen en ook heel fijn: je vindt er een aantal voorbeeldtuinen.

LEES OOK
In de plantenindex vind je meer dan 1500 planten

Lees verder onder de advertentie

Sierbestratingsmerk Marlux en hun tuincreator

De tuincreator van het sierbestratingsmerk Marlux is veel makkelijker in gebruik, maar ook minder uitgebreid. Je kunt kiezen uit een kleine selectie aan planten en tuinaccessoires en de afmetingen zijn minder duidelijk. Wel kun je het ontwerp in 3D bekijken. Om het ontwerp te kunnen downloaden moet je je gegevens achterlaten.

Nog meer tips voor zelf tuin ontwerpen

Bij het ontwerpen van een tuin zijn onder andere de afmetingen van de tuin, of het een schaduwtuin of zonnige tuin is en wat de wensen zijn voor bestrating en vormen in de tuin van belang. Behoeft aan meer tips bij zelf tuin ontwerpen? Je vindt ze hier.

Handig tuingereedschap…

Lees verder onder de advertentie