Zelf een boeket plukken? Deze pluktuin zit bij jou in de buurt

beeld vtwonen Beeld

Er komen er steeds meer: pluktuinen waar je tijdens het bloemenseizoen zelf een boeket kunt plukken en samenstellen. Naast dat het schitterend staat in huis, is het óók nog eens een leuke vakantie-activiteit. Deze pluktuinen zitten bij jou in de buurt. 

Lees verder onder de advertentie

Kleurplan

Een bezoek aan een pluktuin is een feestje op zich. Velden vol bloemen in de mooiste kleuren. Stralend blauwe korenbloemen naast felgekleurde dahlia’s en dansende dille. De verleiding is groot om alles te plukken. Daarom: maak vooraf een plan. Voor een verfijnd boeket is het slim om de kleuren te beperken tot een basispalet van bijvoorbeeld wit met zacht oranje of geel. Zoek daarbij nog een paar bloemen in een contrasterende tint. Mis je nog iets? Voeg dan een statement toe: een grote stevige bloem als de Afrikaanse lelie (Agpanthus) of zo’n flamboyante dahlia.

LEES OOK
Even voorstellen: onze nieuwe tuinbloggers Vivian en Mark

Tipje van de sluier

Van plan om een pluktuin bezoeken? Leuk! Check wel even van te voren of ze open zijn. Door alle Corona-maatregelen is het fijn even te laten weten dat je langs komt. Veel pluk plezier!

Lees verder onder de advertentie

Pluktuinen in de buurt

Nu de bloemen geplukt zijn is het tijd om er een mooie creatie van te maken. Hoe je dat kan doen? In het boek Bloemschikken 2.0 leer je stap voor stap een prachtboeket van losse bloemen te maken.

LEES OOK
Zo schik je zelf een boeket bloemen

Lees verder onder de advertentie

Om mee te nemen…

Bron: vtwonen special zomerboek 08-2020 | boek Bloemschikken 2.0 van Katie Smyth en Terri Chandler | fotografie Kristin Peters