Zandgrond border

Border bestellen Beeld

Zelf een beplantingsplan maken kan een hele uitdaging zijn. vtwonen.nl biedt de mogelijkheid om kant-en-klare beplantingsplannen inclusief de benodigde planten te bestellen. Dit keer een border in zachte tinten speciaal voor zandgrond.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

undefined

Lees verder onder de advertentie

Zandgrond border

Elk open stukje zandgrond wordt benut. Planten zaaien zich er graag op uit en groeien in alle kieren en voegen. Deze planten verankeren zich met penwortels diep in de grond, op zoek naar water. Zandgrond warmt snel op, planten bloeien daarom eerder dan op kleigrond. Deze kleinbladige soorten hebben minder voeding en water nodig.

1 Struikmalva

Lavatera olbia ’Rosea’, zon, bloei 7-9, hoogte 160 cm, halfheester, kan bevriezen in een strenge winter. Flink terugsnoeien en toppen in het voorjaar voor een bossige, stevige plant.

2 Duizendblad

Achillea filipendulina ‘Parker’s Variety’, zon, bloei 6-8, hoogte 120 cm, vaste, ijzersterke plant, de uitgebloeide bloemschermen staan mooi tot in de herfst.

Lees verder onder de advertentie

3 Kamille

Anthemis ‘Sauce Hollandaise’, zon, bloei 6-8, hoogte 50 cm, vaste plant, breed uitgroeiend, laag terugsnoeien voor een tweede bloei, in september nogmaals kort knippen.

4 Alsem

Artemisia ‘Powis Castle’, zon, bloei 7-9, hoogte 50 cm, vaste plant, niet woekerend, flink terugsnoeien in het voorjaar, niet helemaal winterhard.

5 Aster

Aster frikartii ‘Mönch’, zon, bloei 7-10, hoogte 60cm, vaste plant, vlinderlokkend, toppen in mei voor bossige groei.

Lees verder onder de advertentie

Deze border voor zandgrond is te bestellen voor € 15,75 per vierkante meter op tuinieren.nl. In het pakket zitten de volgende planten:

1 x Lavatera olbia ‘Rosea’
1x Achillea ‘Parker’s variety’
1x Anthemis ‘Sauce Hollandaise’
3x Artemisia ‘Powis Castle’
3x Aster frikartii ‘Mönch’ *

De planten worden geleverd in zogenaamde P9 potten van 9×9 cm groot. Verdeel de potten gelijkmatig in je border volgens het plattegrond en gun ze de tijd om uit te groeien! In de winter zullen de meeste vaste planten in de grond verdwijnen. Wil je onthouden wat je waar hebt geplant, zet er dan plantenlabels bij. De getoonde afbeelding laat de border op zijn hoogtepunt zien. Wil je ook vroeger in het jaar van kleur genieten, denk dan ook eens aan het planten van voorjaarsbollen.

Lees verder onder de advertentie

Deze zandgrond border kost € 15,75 per 1 m² (1×1 meter) en kun je direct bestellen

* De Berkheya rechts voor op de foto is vanwege de leverbaarheid vervangen door Aster frikartii. De planten hebben dezelfde kwaliteiten.

Kies je ervoor om het plantenpakket thuis te laten bezorgen, dan wordt deze tot in de tuin bezorgd door een groenspecialist. Je kunt het pakket ook ophalen op een ophaalpunt bij jou in de buurt.

Lees verder onder de advertentie

Let op: op het moment dat je de border plant zijn de plantjes nog erg klein. Het duurt ongeveer twee jaar tot de border volgroeid is en eruit ziet als op de foto.

Bron: Fotografie Modeste Herwig