Moderne tuin

Een strakke moderne tuin kan heel mooi zijn. Richt hem niet te minimalistisch in, want dan wordt het niet sfeervol. Met deze tips maak je van tuin een moderne tuin mét sfeer.

moderne tuin - strakke tuin

Beach Pebbles60Plus Naturel

Moderne tuin inrichten

Breng balans in de gebruikte materialen om een sfeervolle tuin te krijgen. Speel met vormen en materialen voor een mooie moderne strakke tuin.

Bestrating

Kies voor diverse materialen in je tuin. Heel mooi is de Cloud-tegel, deze is er in drie maten en in twee kleuren. Door tegels van verschillende maten in een banenverband te leggen wordt het speels en toch strak. Gebruik daarnaast hout, voor bijvoorbeeld palen of een stuk vloer, om meer warmte te krijgen. Erg bijzonder is het om Beach Pebbles in cement te leggen, dit loopt prima en maakt de tuin sfeervol.

Naast de Cloud-tegels zijn er nog veel andere moderne tegels. Kies bijvoorbeeld vierkante betontegels met een vellingsrand of juist heel strak. Er bestaan ook tegels met een behandeling tegen vuil, waardoor zelfs kauwgom, rode wijn en olie er niet aan hechten.

Ook leuk: ga voor megategels van maar liefst één vierkante meter groot. Bijvoorbeeld Xtra tegels van Excluton, deze zijn maar vier centimeter dik en daardoor ook nog zelf te leggen. De bovenkant van deze tegel is niet geheel glad, waardoor hij veel meer sfeer uitstraalt.

Beplanting

Natuurlijk is er ook een bepaald type beplanting wat past in de moderne tuin. Heel goed passen bijvoorbeeld taxus blokhagen en buxusbollen, hoe meer hoe mooier! Of snoei ze volgens de nieuwste trend: buxuswolken en taxuswolken. Dat is helemaal hip. Zo krijg je strakke en natuurlijke vormen bij elkaar. Hoe je deze planten snoeit vind je bij buxus snoeien en taxus snoeien.

Producten in de moderne tuin: ligstoel, witte tafel, parasol: Dacks; vtwonen shop.

Deze video is tot stand gekomen in samenwerking met: Excluton (sierbestrating), De Tuinen van Appeltern (locatie), Groencentrum De Vlieren (extra beplanting), Intratuin (extra beplanting), Inès Beeftink (tuinstyling)

nog meer: tuinieren